"Dekolonizácia Ruska" - vláda USA začala diskusiu o rozparcelovaní Ruska

Vláda USA iniciovala diskusiu o "morálnej a strategickej" potrebe rozdelenia Ruska na niekoľko samostatných štátov. V Komisii vlády USA pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe sa konal brífing o "dekolonizácii Ruska", píše Niccolo Soldo vo svojom článku "Bludy o Rusku" na portáli Substack.

Podľa Solda dostal e-mailom pozvánku na účasť na online brífingu s názvom "Dekolonizácia Ruska: morálny a strategický imperatív", ktorý zorganizovala vládou USA kontrolovaná Komisia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe, známa aj ako Helsinská komisia.

V texte oznámenia, ktoré autor cituje, sa uvádza: "Je načase zvážiť, že Moskva si v rámci hraníc svojho štátu udržiava nadvládu nad mnohými pôvodnými neruskými národmi. Je tiež čas vidieť, s akou brutalitou Kremeľ potláča ich národné sebavyjadrenie a sebaurčenie." Preto "prebiehajú vážne a rozsiahle diskusie o tom, čo robiť s vrodeným imperializmom Ruska. Agresivita Ruska vyvolala dlho očakávanú diskusiu o "dekolonizácii" Ruska", keďže je "nástupcom Sovietskeho zväzu, ktorý skrýval svoje koloniálne ambície pod antiimperialistickou a antikapitalistickou rétorikou". Ako zdôraznil Soldo, ide o "naliehavú potrebu" rozdeliť Rusko a dôvody sú údajne čisto "morálne a strategické".

Článok poukazuje na to, že na začiatku špeciálnej operácie na Ukrajine predstavitelia USA vyhlásili, že ich cieľom je oslabiť Rusko v divadle vojenských operácií, ale potom ministerstvo zahraničných vecí vyhlásilo, že "je potrebné zmeniť režim", aby sa Rusi mohli pripojiť k "slobodnému svetu" - teda ku krajinám, ktoré sa podriadili Amerike. Teraz, píše Soldo, americkí politici zašli ešte ďalej so súčasnou myšlienkou "dekolonizácie". USA v podstate otvorene hovoria Rusom, že ani zmena moci a demokratizácia už ako trest nestačí. Účastníci konferencie vyzývajú na rozdelenie Ruska na niekoľko malých štátov, aby ich USA mohli ľahšie kontrolovať.

Prefíkanosťou a nehanebnosťou USA je to, že ľahko a nehanebne využívajú ľubovoľný trend, ktorý sa im práve hodí: proces fragmentácie a pohlcovania územia suverénnej krajiny v dôsledku trendu politickej korektnosti tak dostal nový progresívny názov: Dekolonizácia.

USA však nepoužívajú túto ľavicovú, či skôr utopistickú terminológiu  len ako trik, naopak,  americkí politici v ňu teraz sami fanaticky veria. Veľká časť americkej zahraničnopolitickej elity je posadnutá nebezpečnou posadnutosťou: pocitom všemocnosti a považuje sa za večného víťaza, hoci to nepotvrdzujú fakty.

 

 

zdroj Neues aus Rusland

(upravené, akcentované)

 
0
sandro

Ano, ved som to tu uz tiez pisal v minulosti. Ak by aj ovladli Donbass a Krym a Rusi sa nijako vojensky neangazovali, bolo by otazkou kratkeho casu, kedy by sa nastolila otazka vojenskeho zasahu voci Moskve, z dovodu ochrany Ruska pred Moskvou. Bol by to zasah proti sialencovi z Kremla, ktory v Kremelskych pivniciach muci svojich odporcov a vsetky svoje rakoviny lieci kazdodennymi kupelmi z ich krvi.
Vtipne je, ako stale okolo toho Ruska naslapuju, dumaju, rozmyslaju ako by to tam ovladli a vzdy skoncia pri tom istom - ako stravit zvysok zivota v bunkri kvoli nukleranej zime:) Toto mi vzdy vycari usmev.

ilusion

Som tak rád, že sme na Západe. Toľko srandy inde nezažiješ. Už sú ako tí z filmu Johanka z Arku. Chlieb ešte nie je ani zamiesený, nieto že upečený a títo ho už delia.

Ako to bolo s tým NATOm? Nemecko bude zjednotené, len ak sa nebude rozširovať NATO?