Kremeľ ukázal, že Rusko sa zdráha prijať rozhodné opatrenia

Paul Craig Roberts

Kremeľ ukázal, že Rusko sa zdráha prijať rozhodné opatrenia. To však neznamená, že Rusko nebude konať. V skutočnosti neochota Kremľa takmer zaručuje, že Rusko bude donútené k rozhodným krokom.

Ukrajina kradne ruské aktíva - https://www.rt.com/business/560345-ukraine-seized-russian-assets/ - a Ukrajine mimo Donbasu je umožnený život ako mierovej krajine. Neexistuje žiadne zasahovanie Ruska do vlády, s ktorou je vo vojnovom stave. To podporuje ďalšie ukrajinské provokácie.

Namiesto odvety voči svojim nepriateľom s nimi Rusko spolupracuje. Rusko povoľuje prísun ukrajinského obilia, čím poskytuje Ukrajine viac finančných prostriedkov na vojnu s Ruskom. Záleží Kremľu viac na hlade cudzincov ako na živote vlastných vojakov? https://www.rt.com/russia/560389-grain-ships-ports-turkey/ Washington chce označiť Rusko za teroristický štát a Rusko naďalej prepravuje amerických astronautov na vesmírnu stanicu, čím pokračuje v partnerstve s krajinou, s ktorou je Rusko vo vojne.

Rusko toleruje útoky Ukrajiny na jadrový reaktor v Záporoží delostreleckou paľbou. Prečo dovolilo ukrajinským silám priblížiť sa k jadrovému reaktoru? Kremeľ určite v tejto neskorej fáze nepredpokladá, že ukrajinská vláda má nejaký rozum alebo ľudskosť. https://sputniknews.com/20220806/russian-military-calls-kievs-shelling-o... Napriek tomu, že je vo vojne s USA a Európou, ktoré udržiavajú "obmedzenú vojenskú operáciu" v Donbase v chode pomocou zbraní dodaných Ukrajine, Kremeľ naďalej umožňuje nepriateľom Ruska pokračovať v dodávkach energie do Európy.

Západ to nepovažuje za konanie krajiny, ktorá ide do vojny s vážnym úmyslom.

Keby Kremeľ vypol energiu, mohol by NATO a Ukrajinu položiť na kolená bez "obmedzenej vojenskej operácie".

Ak by Kremeľ v roku 2014 prijal Donbas späť do Ruska, ako to Rusko urobilo v prípade Krymu, nedošlo by k ukrajinským útokom na Donbas, ktoré by si vyžadovali ruskú intervenciu.

Kremeľ vytvoril dojem, že nie je schopný proaktívneho myslenia a konania a reaguje len vtedy, keď nemá inú možnosť.

Kremeľ nerozumie politike ani médiám. Extrémne defenzívne vedenie sa ponáhľa popierať každé obvinenie, čo udržiava obvinenia v správach. Popieranie zo strany Ruska pre Západ nič neznamená. Kremľu by prospelo ignorovať obvinenia a prerušiť všetky dodávky a spoluprácu so Západom.

Naučí sa niekedy Kremeľ, že Rusku neprospieva snaha o sedenie na dvoch stoličkách? Táto úloha vyjadruje slabosť a nespôsobí nič iné, len podnecuje ďalšie provokácie proti Rusku, čím sa stupňuje k väčšiemu a vážnejšiemu konfliktu.

 

 

https://www.paulcraigroberts.org/2022/08/08/the-kremlin-has-demonstrated...

0
Truhlík

Fakt je, že ruskej stratégii nerozumie nikto. Nikto nepozná jej ciele.
Fakt je, že Rusi začali hrať "v dólguju".
Fakt je, že Rusi vyhrávajú na týchto frontoch :
-posilnenie rubľa
-likvidácia Bretton Woodu
-rast BRICSu nad G7
-samolikvidácia Európskej únie cez sankcie a tretí energetický balíček
-prosba Číny o pomoc Ruska, definitívny prechod Číny z proamerickej na proruskú stranu
-posilnenie ruského vplyvu v strednej Ázii, Afrike, Južnej Amerike
Rusi si nemôžu dovoliť ísť na všetkých týchto frontoch do totálneho nasadenia.
Toto je vidieť zatiaľ. Gerasimov je vraj odborník na hybridnú vojnu.
Toto je Tretia svetová vojna.

buko

"Kremeľ vytvoril dojem, že nie je schopný proaktívneho myslenia a konania a reaguje len vtedy, keď nemá inú možnosť."
presne takyto dojem mam aj ja.

Vid vcerajsi utok na letisko Novofedorovka (region Saki na Kryme). Vojenske letisko strategickeho vyznamu.
Vysledok - vyse 60 objektov - budov poskodenych, 1 mrtvy, 13 ranenych (zatial). Pocet znicenej a poskodenej vojenskej techniky neznamy. Rusi uzavreli cely perimeter okolo letiska a vraj to vysetruju. Predbezne zavery? Vraj to nebol raketovy utok, ani sabotaz, ale nepozornost, chyba personalu(?!) Neviem co je z tychto troch moznosti horsie, ale zas len reaguju neohrabane na nieco co sa uz stalo a snazia sa to ututlat - a dopadne to ako medved, ked chce vysivat ozdobne decky - nevedia to a nejde im to.

Rusi sa uz davnejsie nechali pocut ze v pripade utoku na ich uzemie dojde k odvetam na ukrajinske centra riadenia ale zacina to vyznievat ako plana, bezzuba hrozba. Vojenska reputacia klesa a podla mna aj medzi vlastnym obyvatelstvom. Tento incident si natacali stovky rusov dovolenkujucich na Kryme - co si asi tak musia mysliet? Ze dovolenka je bezpecna a vsetko je pod kontrolou?

Truhlík

Bič plieska na konci.
Čiže útok to nebol, 1 mŕtvy, nejaké vybité okná, technika nepoškodená.
Krym je od frontu ale 200km. Čo o tom nevedia ?
Potopenie Moskvy bol úder, toto nie.
Rusi nechávajú protivníka nech sa likviduje sám. Viď sankcie a teraz zastavenie dodávok plynu do Slovenska, Čiech a Maďarska Ukrajinou.
Zima bude horúca a v prípade silných mrazov priam pekelná.
Prepáč, ty nemáš dojem ale nanútený vnem anglosionistickej propagandy.

Miro

Škoda že tvoj optimizmus nezdieľajú aj Rusi. Už sa otvorene hovorí o diverznej akcií. Na Kryme sa má zaviesť stav "teroristického" ohrozenia. A s tými "len vybitymi oknami" si dosť mimo realitu. Minimálne je to blamáž ruskej kontrarozviedky.

Truhlík

Snažím sa o nadhľad. Moje sympatie sú nepodstatné. Nejaká anglosionistická, ruská, ukrajinská propaganda je to, čomu sa snažím vyhnúť.
Môj pesimizmus je spojený akurát so stavom a smerovaním Slovenskej republiky. Čo sa dá označiť slovom katastrofa.
Európa sa ocitá v izolácii. Europas Untergang v realite. Čína zatiaľ vyhráva vo svojej provincii Taiwan. Keď na Taiwane prešli z lepenia papierových ozdôb na vianočné stromčeky na šitie feritových pamätí nikto nemohol tušiť čo bude TSMC. (My sme si zlikvidovali Teslu Piešťany.) A USA PODPÍSALI dohodu s Čínou, že Taiwan JE čínska provincia.
Vo vojne sú úspechy a neúspechy. Anglosionistická propaganda je majster vo vyvolávaní nálad. A nálady sú vo vojne zbraň.
Svet sa mení v priamom prenose onlajn. Táto svetová vojna už zmenila základné rozostavenie síl na zemeguli.
Celý problém spojeneckej armády (Donecká ľudová republika, Luganská ľudová republika, Kadyrovova armáda, Wagner Group, kozácke oddiely, ruská armáda, ruské dobrovoľnícke prápory) je v tom, že nechcú páchať vojnové zločiny ako ukrajinská armáda. A používanie civilného obyvateľstva ako živého štítu ukrajinskou armádou JE vojnový zločin.
Príjem RF z vývozu uhlovodíkov je rekordný - cca 1 miliarda USD denne. Do zničeného Mariupolu už Rusi nasypali peniaze na znovupostavenie ale také mesto Popasnaja zanikne.
Škody na leteckej základni v Kryme sa aj tak nedozvieme. Chod tretej svetovej vojny to nezmení.

buko

trocha brzdi s tym nanutenym vnemom, uz aj proruske telegramy riesia mieru poskodenia a pripustaju ze ruske ministerstvo obrany v tomto jednoducho klamalo. Boli tam lietadla SU-24, SU-27, SU-30M a ina technika, domnievat sa ze po tom vybuchu budu vsetky zazracne neposkodene je naivita.

Truhlík

Ruské telegramy uvádzajú fotku ako ukrajinskú. Moje skúsenosti hovoria, že ukrajinskej junte sa nedá veriť NIČ.

slaven1

Nerozumiem čo je okolo toho výbuchu na vojenskej základni taký šum. V boji nielen rozdávaš ale aj dostaneš.

Tá fotka čo je hore, je pravdepodobne od amerických navádzačov typu Planet.Labs https://t.me/s/casusbellilive/65149 https://t.me/s/casusbellilive/65391

Truhlík

Teroristické vraždenie šéfov ruskej civilnej správy, diverzie, likvidácia dodávok vody a elektriky skôr postavia obyvateľstvo PROTI Ukrajine ako vyvolajú odpor proti pripojeniu k Rusku. To je hybridná vojna a kyjevská junta sa nepohla od svojho židobanderovského správania nikam.
Neviem kto zaregistroval ale ukrajinská armáda vyhodila do vzduchu atómové laboratóriá v Charkove. Je to taktika spálenej zeme. Rekonštrukcia bude trvať desaťročia. A nikto okrem Rusov ju robiť NEBUDE.

sandro

Ako sa ukazuje, najvacsim problemom Ruska je momentalne absolutna lahostajnost anglosasov voci bezcennym zivotom Ukrajincov. Je zrejme, ze su ochotni vyhodit do vzduchu cokolvek, dokonca aj najvacsiu jadrovu elektraren v Europe. Vsade kde sa clovek pozrie, je nieco, co ma pre zivot na (aj) obsadenych uzemiach zasadny vplyv. Teraz Ukrovia bombardovali vodnu elektraren v Novej Kachovke, bez ktorej bude Krym zase suchy a bez elektriny. Takto obrovske uzemie sa v ramcoch nejakej ''operacie'' jednoducho neda ochranit. Je to ako zonglovat s desiatimi loptami, neustale pridavat dalsie a snazit sa vsetky udrzat vo vzduchu...Bez sance, vela z nich popada.
Nieco ine je vsak uz tento incident s vojenskou zakladnou. Tam to dopadlo presne po Rusky. Zlahcenim situacie, mavnutim rukou - ved sa snad nic nestane. No ale stalo sa lebo otvorit turisticku sezonu v takomto type konfliktu, kde Rus bojuje s Rusom, je sialenstvo. Je zrejme, ze utok bol prevedeny malym dronom, resp. viacerymi malymi dronmi, ktore boli ovladane z bezprostredneho okolia. Proti tomuto sa neda absolutne nic robit, ak sa tam pohybuju desiatky tisic ludi.

Norman

Veru, najväčší problém je, že túto vojnu už úplní vedú Američania a Ukropi sú celkom poslušní idioti. Preto Američania vyskúšajú VSETKY možné svoje deštrukčné a teroristické metódy, aké ich len napadali a aké vyvinuli.
(snažiť sa nejak presvedčiť Ukropov, aby sa spamätali, nemá význam, jedine môžeme VYHODIT všetku tú čvargu, čo k nám utiekla, aby sa vrátili domov a tam si to riešili).
A takýto slovník, možno len mierne zjemnený, treba používať.

Tam bojuje Rus s Rusom a naťahovať to je, ako píšeš, šialenstvo. Najlepšie by bolo dosiahnuť zmenu v Európe a potom, bez tejto ohromnej podpory, by aj ukropácko-židovskí zmrdi, čo tam vládnu, stiahli chvost a radšej rovno zdrhli.

buko

Co sa tyka "ochrany uzemia" tak v prvom rade treba vojensky obsadit a vycistit cele uzemie ktore chcem ochranit. V druhom paralelnom slede treba odrezat hlavu tej hydre, ktora mi u zemie ohrozuje - cize taketo sabotazne akcie podporuje, financuje a schvaluje.
Neda sa vylucit ze aj keby Zelenskeho rezim (a tym aj jeho kuratori) padol tak sa vyskytnu este nejake osamotene diverzno-teroristicko-partizanske jednotky banderovcov, ale ked sa nador podviaze a odstrihne od zdrojov - tak postupne odumrie. Videli sme to aj na druhej svetovej vojne - dozvuky dozneli, klucovi hraci sa dohodli a pomerne rychlo nastal klud a mier.

Ak to Rusi ponali ako dlhsi konflikt na vycerpanie ekonomiky Zapadu a naslednu imploziu celeho systemu - tak potom snaha o dlhu, tiahlu vojnu dava zmysel a akesi straty par lietadiel na letisku su z tohto hladiska zanedbatelne.
Ak to vsak takto nechapu a iba "za pochodu reaguju" tak potom snaha ukoncit to cim skor by tu z ich strany mala byt a jej absencia znamena ze su bezradni a nerozhodni.

Truhlík

Cher kancľer a turbína.
Nemám v úmysle spamovať nadhľad ale toto je zaujímavé absurdné divadlo, kde Rusi aktívne čakajú na šialenstvo Kolektívneho Západu a potom to ako v jude využívajú ako protizbraň.
V celku oceňujem ruský zmysel pre humor. Inak prejavuje sa aj u vojakov ukrajinskej armády. V zákope pod delostreleckou paľbou.
https://www.youtube.com/watch?v=CyN5WNgAOgE

Norman

som vyhodil ten druhý text (o atomke), ktorý s témou súvisí len slabo.

slaven1

"Maďarský portál Origo, popisujúci situáciu so zastavením tranzitu ropy cez ropovod Družba do európskych krajín ,označil tento čin za vydieranie zo strany Ukrajiny a poznamenal, že bol namierený proti Maďarsku, pretože Budapešť neposlala do Kyjeva zbrane."

https://www.origo.hu/itthon/20220809-ukrajna-a-baratsag-vezetek-elzarasa...

Vidím, to rovnako. Bolo to namierené hlavne proti Maďarom. Zo strany západných kurátorov Ukrajiny (hlavne USA + UK) bolo Maďarom nariadené zvýšiť mieru spolu-účasti na financovaní okrajiny.

V každom prípade plyn má kade prúdiť, rúry sú ešte celé. Príkaz na ich zničenie od západných kurátorov ešte neprišiel.

slaven1

Späť k udalostiam v domácej politike, ktoré majú cenu. Zber podpisov pod referendum - defakto voľby - trvá do pondelka 15. augusta.

https://strana-smer.sk/storage/app/media/Referendum_2022_Peticny_Harok.pdf
https://www.hnutie-republika.sk/wp-content/uploads/2022/06/Referendum_20...
https://strana-hlas.sk/wp-content/uploads/2022/06/Referendum_2022_Peticn...

Ak ste dosial nepodpísali, tak podpíšte a pošlite.

sandro

Davam do pozornosti velmi zaujimave vysvetlenie podivuhodneho spravania sa Rusov v tomto konflikte. https://cz24.news/sokujici-konceptualni-odhaleni-funkcionare-jednotneho-...