Impíčment

Prezidentka povolala k sebe predsedov všetkých strán - aby s nimi aspoň formálne prebrala členov novej vlády. Pozvala všetkých - okrem dvoch.

Jeden je Robert Fico, predseda v preferenciách najväčšej politickej strany, a druhou Veronika Remišová, predsedníčka mini strany Za ľudí. Čo týchto dvoch spája? Nuž, len to, že obaja si dovolili mrochtu kritizovať.

Také správanie sa prezidentky, zvlášť voči predsedovi najväčšej strany, je neospravedlniteľné. Prezidentka má svoje povinnosti, ona neurazila len Fica či stranu Smer SSD, ale milióny jej voličov.

Vojna medzi vládou a prezidentom tu už boli. Ale môžu byť horšie. Navyše - nejaká forma odvolania až anulovania mandátu tejto prezidentky by sa našli, ak sa bude chcieť. Preto hlavným sloganom na túto ohavu teraz už nie je, že je americká agentka, ale impíčment. Viem si predstaviť námestia a ulice masovo volajúc pri jej mene:

Impíčment, impíčment, impíčment!

Amerika náš vzor, všetci anglofóni vieme, že to slovo nie je vulgarita. Určite ani nemyslíme to, čo vulgárni čurilovci chceli urobiť vyšetrovateľke inšpekcie (nakopanie do medzinožia) a ktorých sa Čaputová zastávala, že to boli len také chlapské reči. Možno u vás v Pezinku, Čaputová, nie medzi slušnými ľuďmi.

Naozaj teda impíčment vulgarita nie je - je to jej budúcnosť.

link s videom:
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/667075-riadia-slovensko-agenti-zo...

slaven1

https://www.youtube.com/watch?v=VZUnV2xY2UI
[ Republika - strana agentov a amerických záujmov. Podviedli všetkých -podvedú aj Slovensko! #md15x36 ]

Som nevedel že Uhríkova milen.. ehm.. asistentka bola "umŕtvená" (výroba a zber kompromatu).

Inak ja túto organizovanú skupinu až tak nesledujem. Originál je lepší než imitácia.

Norman

že im zomrela vyššie postavená členka, je známe. Uverejňovali aj akési mediálne parte a podobne. Ale máš pravdu, že je o tej veci podivné ticho v masmédiách. U nás sa vôbec v médiach málo píše o smrtiach ľudí, akoby to bolo tabu, zomrel, už sa to naptrí rozoberať. Ale vzbudzuje to otázku, či si to nechávajú ako kompromat. alebo to minimálne nechávajú na neskoršie obdobie, možno pred voľbami.
Že to bolo v akomsi byte Uhríka, ako tvrdí Marček, je mi neznáme a neisté. Nebol to skôr nejaký služobný byt? Uhrík je šťastne ženatý, má malé deti ... asi ťažko v "jeho byte" behal ktokoľvek cudzí. A to je rozdieľ.
Marček je dosť posadnutý pomstou za to, že sa nevezie do parlamentu. Už sa raz tak vyviezol, predal stranu, teraz predal ďalšiu - nebol to ale premyslený krok, dve úplne nekompatibilné smery, zvlášť rozhorenie vojny na Okrajine zdôraznilo určité rozdiely v ich politike, Marčekoe spojenie s Ruskom sa stalo priveľké pre stranu, ktorá nikdy nebola rusofilná, nestaval na ilúziách, ako Rusko spasí svet - prečo by teraz mala práve ona znášať Marčekove znamenie nepriateľa. Manželstvo Marčeka s novými majiteľmi strany proste zas nevyšlo, tetoraz ešte takpovediac pred svatbou, na jeho smolu. Ale bol by v parlamente ako znova nezávislý nejakým prínosom?
Marček nemá pravdu, že by Republika bola strana amerických záujmov. Ale proste nemôže byť tak proruská, ako Marček. Mal by sa spojiť so SNS a Dankom, ten ešte hľadá spolupracovníkov a témy, ako sa dostať nad 5%. Ale SNS je SNS, Danko to tam uzurpuje pre seba, toto sú tie pravé nešťastia národnej politikxy, nie Republika.
Žiaľ. Marček je dôkazom, že slovenská politika je už celkom ako bazén harpyjí, či skôr harpyjov. Sú na seba ako svine, a opozícia voči sebe tiež,na ešte horšie, ako proti americkým elementom.
Peter Marček by sa mal uvolniť a zmieriť sa so svojou situáciou, ako mnohí iní, čo boli v politike. A naozaj osobná pomsta na úkor nás všetkých nie je dobrá cesta. To za to nestojí.

Truhlík

Daňo už raz vysvetľoval BnaiBrith. Potom som ho videl ako sa klania izraelskej vlajke. To stačí.
Marček keď sa chce klaňať SNP tak nech sa klania. Ale nech s tým Slovákov nezaťažuje.
Neviem či to dopozerám.

Truhlík

Tak títo dvaja mudrlanti tvrdia, že Mazurek hajloval. A pritom tam dajú foto aj video, kde je jasne vidieť, že Mazurek nehajloval.
Títo dvaja sú presne presstitúti. Tak ako všetci ostatní tzv. novinári.

Norman

Ani ja som video nedopozeral, veď to si proste sadnú a celý večer preberajú to isté.
Treba pripomenúť, že Daňo aj Marček boli režimom pritlačení k múru, jeden vo väzbe, obaja žaloby za peniaze. Zlomilo ich to ? Nechcem byť na nich zlý, ale útočiť na Republiku nie je proste akceptovateľné. Na jednej strane Marček hovorí, že ich podrazí pred voľbami na nejakom tom formalizme okolo strany, na druhej strane Republika posiela po webe výzvy na udávanie Marčekových videí na Facebooku. Kocúrkovo :-(
Čo sa týka hailovania, škoda reči. Marček vedel, s kým ide do spolku, tak načo ta póza teraz? V tomto pripomína Radačovského, ktorý bohovsky stále vysvetľuje, prečo sa ocitol na kandidátke LSNS do Europarlamentu.

kali

Marček je buď blbý, karierista alebo nejaký ten ruský „agent“ a možno aj všetko dokopy. Naivne si myslel, že Republika je nejak proruská strana a zrazu ostal prekvapený keď tých ľudí okolo Uhrika spoznal bližšie. To nevedel, že taký Ďurica spieval v kapele Biely odpor? Samozrejme, strana odhodila túto pubertálnu minulosť ale aj napriek tomu bolo od začiatku jasné, že sa nejak vyslovene prorusky profilovať nebude. A teraz keď bol zo strany odídený po tom čo predsedníctvo v hlasovaní ho zbavilo funkcie člena predsedníctva tak kope a prská na všetky strany. Z jeho strany to teraz nie je nič viac iba pomstychtivosť za to, že bol tak hlúpy, že sa nechal oklamať. Takže zas staré klasické ego.

Norman

Ja som tu mal vždy kritický postoj voči SNP. A stále mám. Bol to historický omyl, ťažká chyba, a jeho fanatické ospevovanie (ktoré sa stále deje) nie je cesta ani dnes. (SNP bola ozbrojená masová akcia, ktorá navyše nevyšla - ak by sme aj zámer akceptovali, tak spôsobila kopu nešťastia a preto nemôže byť brané ako vzor či zásluha)
Žiaľ, v tomto si to aj v Smere chcú uľahčiť, že sa skryjú za SNP. No, všetci máme nejakú cestu, v určitom zmysle je SNP teraz vhodné, lepšie ako nič, ale je to dosť slepá ulička.
Dávať sa jednoznačne na stranu JEDNEJ z bojujúcich strán vo vojnách minulosti je nebezpečný radikalizmus. Namiesto toho je lepšie zjednotenie protikladov, nadhľad.

Truhlík

Marček je typický schizofrenik. Áno, Slovensko zas raz tlačia k vojne proti Rusku. Takže tí, čo nechcú vojnu majú len jednu možnosť - obrátiť sa k Rusku. Buď - alebo.
Marček ale furt ide hľadať nejakých fašistov, ktorých v Slovensku niet a nikdy nebolo. Vždy tu ale bolo dosť zradcov ochotných za misu šošovice spraviť akúkoľvek špinavosť. A plno kadejakých odkundesov z iných kmeňov, geneticky nenávidiacich Slovákov.
V skutočnosti táto úradnícka vláda je ďalší krok k nastolenie anglosionistickej despocie typu Ukrajina. Proces začali kresťanskí demokrati v 1998. Len národ akosi ešte odoláva.

slaven1

KDH bola na počiatku projekt MI6 (Selecký). Takže to čo sa môže javiť ako chyba, je v podstatne chcený cieľ: hlbšia integrácia do anglosaského sveta (rozumej čo najväčšia výplata koloniálnej dane).

https://www.mojevideo.sk/video/2c848/selecky_ako_pracovali_novinari_z_do...

Čo také spravila KDH v 1998, už si nespomínam.

Truhlík

Kresťanskí demokrati v 1998 spravili farebnú revolúciu, zrušili slobodu slova, zrušili pluralitu tlače, zaviedli korporátno-fašistický režim a zo Slovenska spravili kolóniu. Zničili slovenský priemysel, spravili genocídu roľníkov, zničili školstvo, zatiahli nás do vojen kde sme zabili milióny ľudí a vyhnali z domovov desiatky miliónov ľudí.
Zaviedli v Slovensku režim horší ako komunistický.

Norman

ale reálna KDH strana bola predsa okrajová, a je doteraz mimo parlament.
V roku 1998 boli predsa v SDK všetky možné zlepence, z KDH aj z DÚ a DS.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Slovensk%C3%A1_demokratick%C3%A1_koal%C3%A...

Truhlík

Je to na obšírnejšie.
Demokracia NIE je kresťanská hodnota. Taktiež pápež ZAKÁZAL používať slovo kresťanstvo v politike (vedel prečo). Používať sa má slovo ľudový. Taktiež podľa inej pápežskej encykliky je odporúčaný (? záväzný) stavovský štát. Čo liberáli nazývajú - fašistický.
Pod kresťanská demokracia dávam KDH -MI6, SDKÚ-DS -US ambasáda, kresťanské krídlo OĽANO a podobne. Všetci sa schovávajú pod slovo kresťanstvo a pritom robia ultraliberálnu politiku. To znamená pre liberálov ideálnu aby sa to mohlo označovať slovom - konzervatívne politické strany. Potom tí ostatní sú - extrémisti, fašisti, nacisti, neo-, ultra- a populisti.
KDH konkrétne VŽDY legitimizovalo liberálnu ideológiu svojim kresťanstvom v názve a účasťou a submisívnym správaním. A čo je kresťanské, nemôže byť zlé, nie ? To znamená, aj keď neboli masoví (Slováci ich prekukli), tak boli Okom uragánu (Ján Litecký Šveda).
To, čo teraz predvádza Ján Čarnogurský, je FARIZEJSTVO. A taký Taraba (tiežKDH) len potvrdzuje - KTO ZRADIL RAZ, ZRADÍ VŽDY (autor buď Ľudevít Velislav Štúr alebo Džingischán).

Norman

"Pod kresťanská demokracia dávam KDH -MI6, SDKÚ-DS -US ambasáda, kresťanské krídlo OĽANO a podobne"
Aha, rozumiem.

Truhlík

Ešte jedno o KDH.
KáDeHáci zaviedli do slovenskej politiky štandard "permanentná vlastizrada".
Keď ešte Bratislava bola konzervatívna, tak KDH malo väčšinu v mestskom zastupiteľstve. A kupovala sa spaľovňa. Ponuky boli 3 : SES Tlmače 1 mlrd, ČKD Praha 1 mlrd, Siemens 2 mlrd. Podľa technického posudku všetky projekty boli technicky rovnocenné.
Vyhral Siemens. 1 mlrd ČISTÁ RYŽA !!!
Takže čo znamená štandard "permanentná vlastizrada" ?
1. Kradnúť treba vo veľkom. Žiadne zábrany a hranice.
2. Keď sa pritom poškodí slovenská firma, o to lepšie.
Potom kresťanskí demokrati vyhrali voľby s heslom - Babky demokratky bránia svetlej budúcnosti. Až keď vymrú, mladým bude lepšie. A v STV spravili koncentrák pre národne a kresťansky orientovaných novinárov.
Tak sa Bratislava stala liberálnou.
Vot tak je to s tou svoločou. Nekdo z hlouposti, nekdo za peníze ako hovoril Werich.

slaven1

Takýto článok z 15 mája:

Западную Украину охватила паника из-за взрыва снарядов с обедненным ураном: названы последствия
https://www.mk.ru/politics/2023/05/15/zapadnuyu-ukrainu-okhvatila-panika...

Poliaci behajú na hraniciach v mundúroch https://t.me/casusbellilive/107852

Ako sme s meraním radiácie na našom území? Bolo zatiaľ namerané zvýšené množstvo alebo nie? Správa je z 15.5, dnes je 18.5.

slaven1

Tak nám k téme ide silná infovlna.

Patrušev:
https://www.rt.com/russia/576569-patrushev-radioactive-cloud-europe/
https://www.rt.com/russia/576574-radioactive-patrushev-uranium-ukraine/

"Našim" (sluhom dnes USA/UK, vtedy ZSSR) sa veriť nedá, to vieme. Povedia tak ako im povie aktuálna metropola. Spomínať psyop FB stránku „Policajné hoaxy“ ako seríozny zdroj je chudoba.

https://www.hlavnespravy.sk/radiacna-situacia-vyvolava-otazky-reaguje-po...

Hoaxeri v TASR kŕmiaci nás už rok sračkami o Ukrajine „hejtujú hoax“
https://www.teraz.sk/slovensko/hodnoty-radiacie-na-slovensku-a-v-pols/71...

Odkiaľ je info o zvýšenej radiácie? To je štátny úrad? Vravíte, že je všetko ok? Dobre, je 5 dní odkedy Rusi pravdepodobne britskú muníciu s ochudobneným uránom zničili. „Mrak“ ešte nedofúkalo.

Ďalšia viditeľná vec: upriamovanie pozornosti zlým smerom, výhybkárčenie. Prečo nejaká munícia s ochudobneným uránom vôbec na Ukrajine bola. Briti dodali aby sa na generácie zasralo, otrávilo slovanské územie. Najúrodnejšie pôda v Európe – černozem.

https://nadhlad.com/comment/44794#comment-44794

Truhlík

Polčas rozpadu Uránu238 (tzv. ochudobnený urán) je 5 000 000 000 rokov ! To znamená, že rádioaktivia po jeho použití vo vojne (v guľkách - projektiloch klasickej munície) na zasiahnutom území zostáva NAVEKY ! Ochudobnený Urán238 je vhodný na projektily lebo
1. Je to odpad pri obohacovaní uránu.
2. Vďaka vysokej mernej hmotnosti dobre preráža panciere.
Na výrobu atómovej bomby sa používa Urán235 (obohatený na 90 percent). Na palivo do jadrových elektrární sa používa tiež Urán235 (obohatený na 5-20 percent).
Pre zaujímavosť, USA NEMAJÚ technológiu obohacovanie uránu. Tak aj na ruský urán NEBOLI vyhlásené sankcie.
Ktože iný mohol dodať židobanderovcom uránovú muníciu ako Angličania. Rusi im zrejme niečo na to povedali lebo Angličania kvíkali jak svine pred porážkou, že uránovú muníciu dali ukrajincom a nemajú to pod kontrolou. Tak aj jej použitie na fronte nebolo doteraz zaznamenané.
Urán ľahko horí a preto rozšírenie rádioaktivity po jeho použití na bojisku je zaručené. Sledovanie následkov použitia uránovej munície v Juhoslávii a v Iraku USA zakázali. Sami seba predsa nebudú súdiť.

Jozef Novak

Podľa dostupných informácií, ktoré po humanitnom bombardovaní Jugoslávie keď spochybňovali jej územnú celistvosť, som si mohol prečítať že Urán238 je alfa žiarič. Údajne nebezpečnosť toho žiarenia nespočíva teda jeho pôsobením zvonka, nemalo by mať potom nejakú dostatočnú prenikavosť. Nebezpečie spočíva v schopnosti ťažkých kovov ukladať sa vo vnútri organizmu. Jeho zlúčeniny sú veľmi jedovaté. Tento údaj ma tiež dosť prekvapil. Niečo na tom bude, do Jáchymovských baní nechodil nikto za odmenu, ale za trest.

slaven1

Monitorovacie centrum radiácie poľskej univerzity Marie Curieovej-Skłodowskej (ženuša zomrela na choroby z ožiarenia, lepšie nevymyslíš) v Lubline (pri hraniciach s okrajinou európskej civilizácie) nameralo po 13.5 značne zvýšenú radiáciu bizmutu.

https://www.umcs.pl/pl/radioaktywnosc-informacje-rozszerzone,21785.htm
https://aeronet.news/wp-content/uploads/Lublin_RadMonitorBox.jpg

"Ďakujeme" Veľkej Británii.

Na fakt uporoznil Aeronet cez Infovojnu
https://www.infovojna.bz/article/rusove-trefili-v-chmelnycke-oblasti-na-...

slaven1

V poľskej univerzite Marie Curieovej-Skłodowskej namerali za dnes, 17.6.2023, opäť niekoľkonásobne prekročenú normu radiácie bizmutu

https://www.umcs.pl/pl/radioaktywnosc-informacje-rozszerzone,21785.htm

Tu za-archivovaná stránka:

https://archive.is/wip/NGWmx

Propaganda mesiac dozadu takto tupo-nebezpečne:

https://omediach.com/internet/24817-mimoriadne-na-slovensku-prebieha-inf...

Truhlík

Ruská propaganda o Slovensku.
https://www.youtube.com/watch?v=QVPDlJEC4WE
Ako hovorí Jurij Podoľjaka - stačí hovoriť pravdu. Pravda, to by musela byť u nás pluralita masmédií a nie fašistický monopol anglosionistov.

Ema

...do čias pred ruskými energiami. Iné neprídu.

Dievčatko možno bude mať v ruke mobil, ostané nezmenené. (Fotografia Martina Martinčeka)

slaven1

Správa na stránke hračkárstva Dráčik tento týždeň poukazuje na fakt, že "klimaoxidanti" bojujú proti CO2 (sami proti sebe, veď CO2 vydychujú) a nevšímajú si použitie uránovej munície, ktorej následky ostanú aj na našom území na niekoľko dlhých desaťročí.

https://www.dracik.sk

Nám takto z nadhľadu je jasné prečo. klimatické šváby sú platené za "dlhodobo udržateľný" boj a nie za ochranu prírody. Za rádioaktivitu z bizmutu peniaze nechodia.

Ešte poučenie: prírodu chrániť treba a treba zároveň rozlišovať medzi "ekologizmom" a "ochranou prírody" a medzi "globálnym otepľovaním" a "globálnym znečisťovaním".

slaven1

Dráčik nám ukazuje ako odhaliť zapredaného mimovládna alebo tupé, zmanipulované tela od zmýšľajúceho človeka, ktorý to myslí s ochranou prírody úprimne:

"Ukážte mi prosím status na vašej sociálnej sieti, kde kritizujete britské dodávky uránovej munície bande na okrajine"

Žiadny nie je? Tak odpáľ preč...

slaven1

Máme na Slovensku stanicu schopnú merať rádioaktivitu v rozsahu poľského vzoru z tohto odkazu:

https://www.umcs.pl/pl/radioaktywnosc-informacje-rozszerzone,21785.htm

Merajú draslík, bizmut a talium. Pokiaľ viem, tak u nás sa meria hlavne gama žiarenie.

Truhlík

Polčas rozpadu U235 je 5 MILIÁRD ROKOV.
Čiže nie desaťročia ale NAVEKY !!!

Jozef Novak

Prebiehajú vraj pritom čiste náhodné deje, kde časticový fyzici nevedia určiť ktorým presne popísaným radom rozpadu to prebehne. Takže tam vzniká niekolko druhov nebezpečných a škodlivých látok, ktoré môžu zamoriť prostredie od rádovo niekolkých rokov až do niekolko miliárd. Údajne podla toho, ktoré ťažké prvky s takouto dlhou dobou polčasu rozpadu sa zachovali, bol stanovený vek našej planéty. Zaújmavé že aj Bizmut nepatrí medzi stále prvky a postupne sa rozpadá. Avšak tá doba je nesmierne dlhá, takže v Mendelejovej tabulky prvkov máme zastúpenú aj túto podivnosť.

slaven1

https://www.jtbanka.sk/spravodajstvo/spravy-z-trhov/graf-tyzdna-bankroty...

Zamestnanec JA a TY banky zrecykloval článok od FT.com a dal aj dosť škaredé grafy

https://nadhlad.com/comment/45044#comment-45044

Chcelo by to aby média typu eReport, ZaV, HS.. vyspovedali ešte žijúcich členov vlády minulého režimu aby ostalo zaznamenané ako sa riadila krajina (investície, rozvojové projekty, zostavenie rozpočtu) v paradigme politekonómie. Za pol roka to bude veľmi cenné „how-how“.

slaven1

Najskôr článok:

Pozitívne prognózy nevyšli: Slabý ekonomický rast Slovenska a inflácia je stále vysoká
https://www.hlavnespravy.sk/pozitivne-prognozy-nevysli-slaby-ekonomicky-...

Čo ma prinútilo napísať tento koment je slovíčko "stále" v nadpise článku. V Košiciach čakajú, že v nejakej dohľadnej dobe sa začne hosp. rast?!

V redakcii HS sa "stále" nerozobrali s jadrovou príčínou inflácie a náležitého prepadu životnej úrovne. Čo sú tam, tiež neoliberálni - stagnácio-stagflácio-deflácioví - demagógovia ako v HN alebo Trende?

Z pozície neoliberálnej ekonomickej teórii dnešné pohyby nevysvetlíš. Keď niekto v nejakom článku opisuje dnešný pohyb (dole) neoliberálnymi pojmami - stagnácia, stagflácia, deflácie - tak viem, že je mimo (neadekvát).

http://nadhlad.com/comment/45111#comment-45111

Už od 2020 tu píšeme (plandémia aj ako „cover story“), že prebieha štrukturálna zmena ekonomiky spôsobená vyčerpaním (ukončením) modelu rastu založeného na refinancovaní dlhu ("reagonomika"). Pre príklad, v 90-tých prebiehala štrukturálna zmena hosp. nášho priestoru keď plánované hospodárstva krajín presedlali na "neviditeľnú ruku trhu".

Inflácia je nadlho. Na konci pri zachovaní dnešného usporiadania spoločnosti (vektoru) je výrazné stenčenie strednej vrstvy (schudobnenie). Celý proces je ešte urýchlený odpojením sa od lacných ruských surovín.

Tu sa vec vysvetľuje:

https://khazin.ru/video-arhiv/

Truhlík

V Slovensku nie že ekonomickí novinári sú slabí ale takí neexistujú. Potom môžu v SME a kdekade tárať o ekonomickom tigrovi za Dzurindu. Pritom ten krpatý hnoj zlikvidoval slovenskú ekonomiku a hodil Slovensko o sto rokov dozadu.
Nieže v HS ale nikde v slovenskej žurnalistike NIE JE jeden jediný poriadny ekonomický analytik.

Norman

Ťažko môže byť ekonomický analytik, keď ekonómia má očividne mnoho rôznych svetonázorov. Je to ako množstvo jazykov. Každý ekonóm si tliacha v jednom z ekonomickcý žargónov a navzájom si nerozumejú, akždý hovorí o niečom inom(aj ak používajú tie isté slová).
Toto je problém všetkých vied, najmä tzv. humanistických, kde často nejde o nič iné, len o hádzanie slovami. Ekonomika, ako téma, je ale vec dôležitá, malo by sa skončiť s týmto bordelom.

Ema

Hen, titulky z dnešnej Pravdy:
Krajniak: Dôchodkový systém na Slovensku je štedrý, hoci to nevidno. Bohužiaľ, bude horšie
Mrochtin úradnícky minister financií Horváth: Musíme konať, odkazuje nový šéf rezortu financií. Sme na tom zle, Slovensko je nadmerne zadlžená krajina, tvrdí
No, ani sa nedivím, že Kuciaková hovorí dopiče. Toto bude riadna holokauza.

Hlavne, že potkaní pysk, alias Svätý Heger z Buče, pri odchode tliachal, že "jeho vláda necháva plnú špajzu." Dlhov.

Norman

výdavka na zbrojenie majú byť 2% HDP, ergo si to asi mienia zobrať na dôchodcoch.
Čo je absurdné, pretože tí už dnes nežijú.
.
Dávky z druhého piliera sa pohybovali v roku 2022 podľa dát Sociálnej poisťovne v priemerných výškach desiatok eur mesačne. Ani v jednej z možných alternatív nepresiahol priemerný doživotný dôchodok vyplácaný z druhého piliera sumu 40 eur.
.
Asi tak.