Le Pen v Bratislave - na jednej strane mílnik, na druhej strane závažný omyl

Na svojej ceste po Európe v rámci predvolebnej kampane do EU parlamentu sa Marine Le Pen a jej spolubojovníci zastavili aj v Bratislave. Hostila ich teraz už ich spriatelená strana Sme Rodina na čele s Borisom Kolárom.

Spolu s Le Penovou prišli ako hostia George Mayer zo Strany Slobodných z Rakúska a líder Gréckej strany Nová pravica Failos Kranidiotis. Marina Le Pen je predsedníčka strany Rassemblement National (v minulom roku sa tak premenoval bývalý Front National). Matteo Sallvini pozdravil konferenciu len krátkou videonahrávkou.

Konferenčná miestnosť v hoteli v River Parku nebola malá, ale všetci záujemcovia a novinári sa tam skoro ani nezmestili. A to  bola akcia vlastne nepropagovaná a len pre zaevidovaných účastníkov - teda prakticky pre členov strany Sme Rodina. A to je prvý pozoruhodný bod na tejto veci - predvolebná akcia, ktorá mala vzbudiť záujem verejnosti, bola usporiadaná a prebehla relatívne potichu a nenápadne. Zámer či neschopnosť?

Zahraniční delegát boli privítaní mohutným aplauzom, najväčším práve v pripade Mariny Le Pen. Následne každý z účastníkov mal krátky prejav, v ktorých spomenuli ako nebezpečenstvá, ktoré Európe hrozí - imigrácia hnedoidov, rozpad národov a hodnôt - tak aj spôspb, ako ich chcú riešiť: spojením nacionalistických a patriotických síl pod jednu strechu hnutia Európa národov a slobody (skratka ENF ). V EU parlamente majú tieto sily teraz dobrú nádej získať tam výrazný mandát, ktorý by mohol viesť ku zmenám v tom molochovi. Oficiálne teda tieto strany už nechcú EU rozbíjať či z nej vystupovať - ale rovnako dobre to možno chápať tak, že zvnútra sa dá EU lepšie rozbiť.

Po prejavoch hostí na pódiu sa mohli prítomní pýtať, a aj to využili. Na viac alebo menej zmysluplné otázky odpovedala prevažne Le Penová. Treba povedať, že Marina je vo forme, prejav mala na každú otázku jasný a dynamický, bez zaváhania a rozpakov. Keď sa jej napríklad RTVS spýtala, ako bude reagovať, ak Sallviniho talianska Lega získa v EU voľbách viac hlasov, ako jej francúzsky Rassemblement National, presvedčivo odpovedala, že spolu nesúťažia, nie sú konkurencia, ale všetci bojujeme za jednu vec - čím získala zas ovácie prítomných.

Pred hotelom demonštrovala skupina mládežníkov, pod dozorom Beblavého, Štefunka, Poliačika. Snažili sa narúšať konferenciu abnormálne hlasnou dunivou hudbou. Do konferenčnej sály síce prenikla len veľmi slabo, ale človek sa pýta - takýto útok na ušné bubienky turistov a ľudí bývajúcich na pobreží je v rámci zákona? Ten hluk prevyšoval štartovanie dopravného lietadla - ale policajti tam len stáli naozaj ako zelené mátohy. Hanba. Hanba.

Keď Kolár ešte pred konferenciou prišiel protestujúcich akosi privítať a priniesol im v dopravkách tématicky kroasanty s francúzskymi vlajočkami, protestná skupina pod patronátom Progresívneho Slovenska jedlo zhodila na zem a kroasanty hádzala na účastníkov konferencie v oblekoch, pričom ich volali "nacistami". Toľko ku slušnosti a progresívnosti týchto ľudí, ktorých sam Kolár, zrejme vážne urazený, v sále nazýval už len Agresívne Slovensko. A to neviem či si uvedomil, že od dnes je on sám naozaj všade vyhlásený za "nacistu" a mnohí sa vyhrážajú, že už so Sme Rodina nebude možná spolupráca.

Paradox. Pretože treba povedať to najdôležitejšie: Le Penová ani Salvini, ba ani Rakúšania zrejme nevedia, kto je kto v Slovenskej politike. Zrejme vystrašení povesťami o radikalizme ĽSNS kotlebovcov, dali sa Francúzi nahovoriť na spoluprácu s "alternatívnou" stranou Sme Rodina. Pritom je našincom úplne jasné, že Kolárova Sme Rodina je proste falošná pseudoalternatíva, založená len na odoberanie hlasov skutočným patriotom. Je jasné, že do spolku s Le Penovou a Sallvinim vstúpil Kolár a jeho šedá emaninencia Krajniak nielen preto, aby tím získali hlasy pre svoju stranu do Europarlamentu, ale aj preto, aby spolok nacionalistov mali pod dohľadom  a prípadne ho sabotovali. A ak mu nebudú škodiť vedome, tak budú veci kaziť aj nám všetkým Slovákom svojou nemožnosťou.

Panebože, naozaj som sa priam hanbil, keď hneď po dynamicky hovoriacej Le Pen sa ujal slova Kolár a svojím infantilným štýlom tam kecal triviálnosti až detinskosti. Keď spomenul, ako Maríne "včera večer" rozprával príbeh o Svetoplukovi, doslovne som sa musel nad tým smiať. Neuveriteľne nevhodný človek na to, aby on či jeho strana zastupovali Slovákov v klube nacionalistov. To je proste naozaj slovenská potupa a výrazná chyba.

Neviem, aké boli a sú kontakty ĽSNS do Európy, ale som si istý, že ich ľudia a kandidáti, ako napríklad Milan Uhrík alebo organizátor protestov Lukáš Kopáč, či známy (kiska)sudca Miroslav Radačovský, sú každý jeden lepší, ako celá zradcovská a falošná Sme Rodina.

A taký je aj záverečný dojem z tejto udalosti. Mohlo to byť viac ako jedinečné - ale strana Smer Rodina všetko pokazila a bude ďalej kaziť, ak ju patrioti Európy neprekuknú a ak budú ďalej s ňou spolupracovať.

 

 

 

0
Náhodný okoloidúci

Je možné, že postoje okolia nakoniec Boriska donútia k spolupráci s ĽSNS. Necháme sa prekvapiť, či sa z kontrolovanej opozície stane z donútenia skutočná opozícia. Alebo či Boriskovi Matteo a Marine "zahnú" s Mariánom :D

Norman

do archivu a pre ukážku hudby, ktorá tam znela ( i keď cez kameru nevyznie plná sila tej hudby a v čase filmovanie príchodu Kolára bola možno dokonca mierne stiahnutá) , článok aj s videjkom na HS
https://www.hlavnespravy.sk/progresivne-agresivne-slovensko-sa-previedlo...

Upozornenie: nepovažovať týchto anarchistov za pacifistov. Oni sa denne dopúšťajú nielen nenávistných činov, ale ľahko prejdú aj do násili, aj do zabíjania. To nie sú žiadne neviniatka, ale agresívni blázni.
Ale jestvuje na nich metóda. malá ukážka tu, vyčkajte si dokonca, hlavne v 50 sekunde na to, ako dopadla tá anarchistka, čo zástavkou pichala a udrela
https://www.facebook.com/355605888252764/videos/406368656611326/
V tomto prípade: Amerika, náš vzor.

Ľubov

https://slovensko.hnonline.sk/1940705-mozno-by-ste-boli-radi-keby-ma-nie...

Tak Fico býva emotívny,ale tu je taký inakší,neviem presne nájsť to slovo,ktoré by sedelo na to,čo hovorí.
Je to človek,ktorý má na chrbte ťažký batoh a musí kráčať ďalej. Únava .

Norman

Aj politici, aj novinári, a mali by sa aj mnohí iní. Vlastne všetci, čo sa boja smrti.
To zlo je medzi nimi, sú to ľudia, ktorých stretávajú, aj ich kolegovia. Aj príbuzní (nečítajú bibliu? "otec so synom sa bude zabíjať")
Nechcem byť cynický, ale každé takéto naše pripomenutie je vlastne dobrý skutok pre nich, aby si dali pozor. Pretože ako platí zákon zachovania energie, rovnako platí aj zákon zachovania karmy. To je PRIRODNY ZAKON, tam nejestvije výnimky, neverte tomu.

Len ale upozorňím, že neplatí ta predstava západniarov neznalých veci, že karmu má každý osobnú a že každý si odpyká svoje zločiny. Nieje to celkom tak, ale za každého nepotrestaného hajzla si to odnesie niekto iný. To je ale len ďalší dôvod, aby sme zločincov stopli akýmikoľvek prostriedkami čím skôr.

Fico patrí tiež k utopistom a neveril na existenciu toľkého zla. Mýlil sa, neurobil potrebné opatrenia a kroky, a teraz nevládze. Je to až zaujímavé, že niekto, kto ešte nedávno spravil tisíc klikov je teraz na tom takto. Ono zrejme to bezduché mechanistické posraté pechorenie, zvané, šport nie je to najefektívnejšie. Ale keď nevládze, má to položiť. Čo mu bráni? Strach o Slovensko? :-)

Byť ním to položím práve teraz, pred nie tak vzdialenými parlamentnými voľbami, v najhoršej chvíli. A nech spustí oponu a zhasne. Ja neverím na tie kecy o odrazení sa od dna, že musí byť zle,aby ľudia pochopili - nie, kvôli tomu nie - ale nech sa zavrú všetky východy z boxu a nech sa škatulou zatrasie - a nech Fico sleduje, čo sa bude diať. Lebo si to zaslúžia, svoloč sa nepoučí, že volí zle - ale svoloči tiež dôjde energia a bude chcípať a lapaťpo dychu, presne tak, ako teraz Fico. Opakujem, v hlave sa im nerozsvieti, ale bude ich riadne pichať v boku - to ich vylieči.
Je to nenávistné? Nie, aj tak ich to čaká a ja nevidím dôvod, aby to Fico, a to na svoj účet, a na účet všetkých charakterovo zdravých ľudí, zbytočne odďaľoval.

Nech odíde, nech im to nechá. Ešte má čas. Nemal minulý rok odstupovať z premierskeho postu. To sa nerobí - buď so štítom alebo na štíte. Teraz má ešte čas to zabaliť a nechať to. Azda sa bojí o to, aby to nedostal Kiska? Ale ba, a ak aj by, tak nech mu dopraje tú revolúciu, ktorá potom bude nasledovať a všetky jej dôsledky aj pre pampalášov. Chce do toho Kiska naozaj ísť? všetci budeme len radi, že to zažije na vlastnej koži :-)

Bojí sa azda Fico o ľudí v krajine? Tí už bezmocnejší nemôžu byť a jediné, čo im pomôže, to je otvorená sila. Otvorený pohyb - pretože 30 rokov od sametu je nie síce bezcenných, ale bola to len materská škôľka, ktorá už nestačí a všetko sa to vyhodí a začne odznova. Už bez sametu.

Fico by mal odstúpiť napríklad zo zdravotných dôvodov, a to čím skôr, tým lepšie. Po EU voľbách, alebo ešte pred. Mohol by sa poučiť aj prípadom český Zeman, ako zosiľniť svoju moc návratom neskôr. Čím skôr odstúpi, tým skôr sa vráti. Ešte to naozaj NEPOCHOPIL? (nuž áno, z Blahovho jebnutého marxizmu sa to nedozvie)

Roland Edvardsen

Vieme, že Fico chcel z politiky odísť a to hneď 4x (2x chcel byť aj generálnym prokurátorom). Aj v minulosti mal vyjadrenia typu, že nechce dopadnúť ako Mečiar, Dzurinda, Merkelbaba a obdobní, ktorí sa správali ako zaklincovaní až do bodu istého vyhorenia, zhnitia (sprevádzaného aj výraznou stratou podpory, popularity - tak totiž zväčša býva). Paradoxne, sú to práve Ficovi nepriatelia, ktorí sa pričinili o to, že Fico je v aktívnej politike tak dlho. Tu vidno, akí sú to netaktizujúci tupci. Ak by totiž Ficovi umožnili stať sa ústavným sudcom, mohli skôr docieliť rozštiepenie Smeru (čo v zásade chcú) napr. na rovno 2 strany (pro-EU, viac liberálnu na čele s Pelegrínom a pro-ruskú, komunistickú na čele s Blahom, napríklad :-)). Ale tak ich túžba vidieť Fica po infarkte v márnici im príliš zatemňuje mozgy.

Blahove statusy sú čoraz infantilnejšie. Plánoval som reagovať na niektoré jeho sprostosti v jeho statusoch, ale tento mesiac je akýsi hektický...Ale iní už niečo stihli aj za mňa :-): https://kulturblog.sk/historia/kratke-historicke-okienko-pre-pana-poslan...

Norman

(generálny prokurátor chcel byť, keď ešte nebol premier, ani inak nemal nič lepšie. To bol ešte jeho pokus o krok hore (ak sa nemýlim). Prezident a ústavný sudca, paradoxne, bol už ústup. Ale - bezpochyby sa precenil, keď si myslel, že má takú moc.

Čo sa týka toho, že je stále v politike v dôsledku svojich nepriateľov - áno, ale tu platí, že im tam Fico celkom vyhovuje, v určitom zmysle slova. Za druhé, samozrejme, jeho nepriatelia dúfajú, že sa ho zbavia tak či tak a to naozaj. Ak by bol prezident, v politike by zostal a to sa tamtým zmrdom nepáči.

Norman

No, dosť neporovnateľné, porovnávať bežné "mimovládne" aktivity Kuby so skutočnými intervenciami USA (napríklad Vietnam a podobne). Hm hm.
Čo je ale horšie: aktivity "komunistov" v Afrike, potom, ako odtiaľ museli odísť "koloniálne veľmoci" (v preklade - museli odtiaľ odísť európske veľmoci, lebo tak si to želali Američania, aby aj v tomto smere oslabili Európu) - teda aktivita "komunistov" tam bol pokus udržať negroidov v akom takom slušnom stave, vrátane nehumpľovania svojej krajiny a nepremnoženia sa ako potkany. Videné z nadhľadu to bol vcelku pozitívny element - v populácii afrického typu je totalita komunizmu stále to lepšie, čo môžu mať.
Ale to len tak bokom tu na vysvetlenie , to na Kulturblogu nemôžu chápať. Oni ešte tak video s tou slovenskou Gretkou, ktorá bola fajn na prvom videu, na druhom sa dala vydržať, ale teraz je z nej už človeku dosť ... nevoľno.

Do Blahu by sa dalo kopať, to ale by sa človek musel zaradiť medzi právnikov Esetu a k Pellegrinimi, podporovatelovi Zomri a nadšencovi Bruselu. A do takej spoločnosti ja teda nemienim patriť.

Na Blahovom prípade sú poučné dve veci. Za prvé to, ako sa inteligentne robí propaganda. A za druhé to, ako sa systém nemilosrdne vysporiada s každým, kto sa naozaj ako tak otvorene postaví do cesty. Blaha sa síce dobre zakopal na akademickej pôde a je poslancom najsilnejšj strany, predsedom EU výboru, teda dobré miesto a kariéra - ale keď naozaj začal stúpať na otlak anglosionistom, hneď idú všetci proti nemu: vrecia hovien zo Zomri, buzerant akože premier, všetci prestitúti a dokonca aj časť alternatívy. Trocha mi to pripomína Kočnera, ako skončil, keď okrem kradnutia pridal aj rýpanie do médií a investigatívu. Ktovie, aký zločin našijú Blahovi? Dane? Styk s Ruskom? To nactiutŕhanie Esetu? Spreneveru prachov?

Roland Edvardsen

Článok reagoval výhradne na jednu nepravdivú Blahovu vetu. Aktivita a vplyv komunistov na čiernom kontinente často viedla k vyháňaniu a vraždeniu belochov, ktorí tam udržiavali aký taký poriadok - čo prispelo k následnému kolabsu - skôr než k nejakej kontrole pôrodnosti (hoci pôrodnosť dnes klesá aj v Afrike, aj vďaka intervencii a vplyvu Západu - hoci nie tak rýchlo, ako sa predpokladalo a v porovnaní so zvyškom sveta nedostatočne). Také Mugabeho Zimbabwe je zaiste "nádherný" príklad, ako ten marxizmus v Afrike fungoval (odporúčam inak porovnať s kapitalistickou Bostwanou, samozrejme treba zohľadniť africké podmienky a predpoklady, ale rozdiel je markantný). :-) A asi netreba spomínať ako komunisti podporovali aj teroristu Mandelu. A dnes idú marxizmom vygumovaní negri z JAR velice vyvlastňovať pozemky bielym farmárom - ak ich predtým nevyvraždia.

Pokiaľ ide o kotlebovskú "Gretku", tak predsa vieš, že som mal s tým problém od samého začiatku (s tým, že aj tzv. národniari či "alternatíva" naskočila na túto módnu vlnu križiackych výprav detí).

S Blahom to ja mám ťažké. Nemyslím si, že by sa nemal kritizovať, lebo ho dnes napádajú kdejaké väčšie svine. Veď aj kotlebovci sa kritizovali - a tí majú stále ťažšiu pozíciu ako Blaha. A kollárovci detto. Ja by som o inteligentnej propagande hovoril vtedy, ak by to tu bolo ako v Maďarsku (televízie, denná tlač a pod.), výlevy na FB jedného kaviarenskeho marxistu, hoci aj neviem ako pekne britké, sú naozaj málo (a v poslednom čase čoraz viac trápne a infantilné, imho). Blaha sa ako dlho pohybuje vo vysokej politike? Prečo nenavrhol Ficovi vybudovať si vlastné média? Minimálne aspoň nejaké periodikum. Ešte aj ten Mečiar mal vlastnú tlač. Ja som, na to, že som fakt ideologicky niekde inde než on, pochválil či sa zastal Blahu až pričasto. Hej, po Kuciakovi to naozaj pôsobilo ako svieža vlna. Blaha má nesporne talent. Ale je to aj dosť očividne vykalkulované. Jasne vidíš, že píše spôsobom "a teraz napíšem presne to o čom viem, že sa im bude páčiť, čo chcú čítať". Ale myslím, že už je čas sústrediť sa na iných či na iné. Predovšetkým, FB nie je Slovensko, ani celý web a myslím, že Blahovi sa v skutočnosti nedarí dosiahnuť to čo si zaumienil (aj keď to môže vyzerať na FB inak, pokiaľ dostatočne premaže príspevky svojich oponentov, že áno).

Inak teraz som čítal, že Blaha podporuje v eurovoľbách toho sýrskeho komunistu, nie Smer. A prednedávnom zase rozhovor s Beňovou pre Nko, kde sa vyjadrila, že Blahove statusy neodzrkadľujú názory vedenia strany - Beňovej, ktorú Fico dal ako jednotku na kandidátku a je s ňou vycapený rovno na oficiálnej FB stránke Smeru. A sme doma, prečo istá časť alternatívy Blahovi nedôveruje a myslí si, že je to len nejaká "hra" na obalamutenie "alternatívneho voliča", aby volil Smer, nie Kotlebu či Sme rodina (a zdá sa mi, že sám Blaha sa i vyjadril, že o toto mu ide: aby ľudia neutekali k "fašistom"). Každopádne, ja som ešte nepočul ani jedného jediného smeráka, ktorý by sa Blahu nejako zastal alebo prezentoval obdobne radikálne postoje. Počul som Fica chváliť Pellegriniho, Lajčáka, Šefčoviča, Kažimíra a iných, ale nie Blahu. Ja Ficovi nerozumiem, neviem čo vlastne chce a o čo mu ide (ak vôbec má nejaký plán a nevymklo sa to všetko spod kontroly, ako o tom teraz písal Chmelár). Smer je nečitateľná strana, naozaj dnes už udržiavaná primárne dôchodkovským elementom - ďakujem, neprosím. A samozrejme aj pro-bruselská (a aj jej voliči sú skôr pro-bruselskí). Blaha by dnes chcel prilákať pro-národné živly, ale je jasné, že tie prirodzene uprednostnia skôr Kotlebu (prípadne aj, dnes tiež už "fašistu", Kollára) než "červený tank".

Ľubov

Myslím, tu 25. To bude moje po prvý raz.-),čo sa týka EÚ. Ale netipujem účasť na viac,ako 20%,sme apatickí.

Si už rozhodnutý? Ja som po odstúpení N. Lichtnera bola istú dobu zmätená, ale predsa dám 3 .Sudca Radačovský sa mi páči, č.2.ešte nemám. Tak niečo poraď..-)

Sinuhe

zo všetkých sa mi javí ako najslušnejší a dostatočne vzdelaný a rozhľadený.

Náhodný okoloidúci

Počas prezidentských volieb aj po nich síce zavládlo sklamanie z toho, že Kotleba sa nevzdal kandidatúry v prospech Harabina a padali podozrenia, že Kotleba je kúpený Šorošom a amíkmi a podobné konšpirácie, aby sa roztrierštili sily a vyhrala Čapuuu, ale aj tak je to podľa mňa jediná skutočná nefalšovaná proslovenská strana na scéne, aspoň spomedzi tých dostatočne silných s parlamentným potenciálom. Kotleba síce mierni slovník, ale nelavíruje a v podstate nemení smerovanie, odkedy je na scéne.
Takže môj hlas má ĽSNS istý a Radačovský má istý môj krúžok.
Ale bol by som rád, keby sa tam dostal aj Mazurek. Je síce mladý, výbušný, splašený, ale má odvahu a podľa priezviska má korene niekde pri Mazurských jazerách v Poľsku, to by mohlo uľahčiť kontakty na poľské národné sily. Aj keď nikde som nezaznamenal, že by sa on sám hlásil k poľskému pôvodu.

Norman

čo ľudovcom škodia. Namiesto toho, aby sa dali do formy, zostávajú na svojej hlúpej kričiacej metóde. Už sme to tu viackrát spomínali. Mám dojem, že sa to s Mazurekom nezlepšuje, ale ešte zhoršuje.
Pochybujem, že by jeho meno umožnilo kontakty na Poliakov - a ako by nám kontakty s Polskom vlastne pomohli?Polsko má celkom iné problémy, ako my, aj keď sme susedia, je geopoliticky úplne inde, ako my, je to poskok Američanov, a nikdy nerobili úspešnú politiku.

Roland Edvardsen

Otvorene napísané, Mazurekovi škodí celkom dosť aj to, že má veľmi nesympatickú tvár, za čo síce nemôže, ale aj tak (a tie porekadlá typu, že neposudzujte knihu podľa obalu treba zavrhnúť. Veda hovorí niečo iné. Podľa tváre sa dá veľa zistiť o človeku). Ak by som si mal predstaviť typického "školského fagana" či šikanátora, tak by vyzeral ako Mazurek. Pridajte k tomu ešte výbušný prejav, prehnané výroky o menšinách či videjko o roztrasených moslimkách a klasický "neo-nazi" postrach pre strednú triedu je tu. Ak by globalistickým šmejdom neprišiel pod ruku tento "aknénazi", tak by si ho museli asi vyrobiť, ako sa hovorí.

Norman

No, to nieje v ksichte, to je v tom, ako sa tvári. Čoraz viac sa tvári ako Musolliny - a to je veľmi, veľmi blbá cesta.
Jemu vyniesla jeho agresivita pred stanicou kreslo poslanca - takže sa toho teraz nedokáže zbaviť. Dokáže mu to niekto vysvetliť tak, aby to naozaj akceptoval? Myslím, že nie.
Preto chodte v sobotu voliť a krúžkujte dvoch iných, aby sa tam Mazurek nedostal :-)
Lebo aj keby to nebola jeho vina, aj tak jeho pôsobenie nerobí dobré meno nielen LSNS, to je ich vec, ale ani nám všetkým.
Lenže on je taký vhodný typ pre Kotlebu - je isté, že mu nemôže konkurovať a takých má "vodca" asi rád.
Nie, s týmito zvyškami smiešností a dedinskosti treba skončiť, dosť, dosť.

Norman

ty asi myslíš "gojim", nie "aškenázi". Učte sa tú hebrejčinu, kua, nech tých jebov sundáme tam, kde patria:)

Náhodný okoloidúci

Ja som to pochopil tak, že to nemá byť aškenázi, ale nezrelý pubertálny "nazi" s pupákmi (akné) na ksichtíku.

Norman

tak to som ešte nepočul. Ešte dobre, že Aman chodí na tie kavierenske stránky, vždy niečo nové a hodnotné odtiaľ prinesie.

Roland Edvardsen

Ten výraz som videl v jednej diskusii na FB a potom ešte aj v ďalšej diskusii na youtube (pod videom, kde bol Mazurek s Čížom u Závodského :https://www.youtube.com/watch?v=gt7KgdMgNU4). Asi to bude nová Mazurekova prezývka.

Náhodný okoloidúci

Nikdy som netvrdil, že Mazurek je ťažký inteleguán, viem, že rozhodne sa teda nevyjadruje ulízane diplomaticky a je výbušný, ide hlavne o to, aby strana dokázala osloviť čo najširšie spektrum voličov, aby si sama nezmenšovala voličskú základňu, aby sa nevytváral rozkol ako napríklad teraz v Smere. Ak Mazurek dokáže osloviť určitú skupinu voličov a pritiahnuť ich k voľbám, tak bude mať zásluhy. Bol by som veľmi nerád, keby sa z ĽSNS stala strana ulízaných kaviarenských pseudonacionalistov, len preto, aby sa zapáčili a stali sa prijateľnými pre masy ľudu, dúfam, že to nehrozí. Ako celok sa musia naučiť myslieť štátnicky a strategicky.

Čo sa týka toho Poľska, to bol len tak nápad v súvislosti s jeho priezviskom poľského pôvodu. Ja viem, že Poliaci sú egoistickí šovinisti nebezpeční pre seba aj pre okolie a sú nepoučiteľní, lietajú z extrému do extrému a stále skáču na tie isté hrable, viem aj to, že časť z nich sa nezmierila s tým, že po vyplatení Žigmundovho dlhu museli vrátiť Spiš, ale aj v Poľsku sa nájdu triezvo uvažujúci rozumní ľudia, ktorí chcú mať dobré vzťahy so susedmi, vrátane Rusov. S tými by sa dalo spolupracovať.

Roland Edvardsen

Ten argument, že Mazurek pomáha osloviť istú časť voličov poznám. Áno, niektorým ľuďom imponuje presne toto. Treba si však položiť jednoduchú otázku: koľko ľudí niekto ako Mazurek priláka a koľko odpudí? A druhú: akému typu ľudí bude imponovať niekto ako Mazurek? Naozaj, niekto by mal spraviť nejakú štúdiu. Mám za to, že to celé má aj druhú stránku. Typy ako Mazurek jednak slúžia na silnejšiu aktivizáciu "anti-fašistov" a môžu vyvolávať pocit ohrozenia u istých vrstiev obyvateľstva.

Takto, ak sa rétorika, celkový prejav príliš vyhrotí, potom to skôr bude pomáhať protistrane. Ľudia sa vo všeobecnosti boja "nacistov", taký ten obraz "vyholeného, zúrivého" mladíka vyvoláva protireakcie, odpor - preto globalisti tento obraz radi využívajú, radi propagujú toto klišé.

Ľubov

Pozorne som si vypočula včerajšiu Infovojnu, pretože bol M.Radačovský hosťom. Uvedomila som si,že o ňom ,okrem známych výrokov Kiskovi nič neviem.

Nie,nemôžem ho voliť,hoci som si bola istá,že je ten pravý.Neviem to nejako racionálne vysvetliť,nemá dobrý hlas,je taký akoby submisívny. Ach.-((((,dofrasa.

Norman

Okrem toho mám silný dojem, respektíve je to jasné, že jeho "výbušný štýl" je len prosté teatrálne gesto, nepodarené a neautentické. Nechcem ho uraziť, ale je taký umelý, ako Kiska. A to je už čo povedať.

Roland Edvardsen

Hej, chcel som napísať to isté. Tiež tam cítim obyčajnú hru, pózerinu.

Norman

viem pozitívne, že aj v prostredí toho hnutia je opozícia voči nemu (veď nie sú blbí a vidia to). V tom ich treba jednoznačne podporiť: neváhajte a bráňte sa prvoplánovým pseudorevolucionárom. Tadial cesta nikdy neviedla a nevedie.
( neviem, Roland, možno v tomto prípade pripomenúť že aj v minulosti niektoré nemenované hnutia pochopili, že neustála pouličná revolúcia nie je cesta a že hromotlkov treba poučiť, ak to ide, alebo sa ich zbaviť ).

Pózy a hranie sa by sa dali ešte tolerovať, ak by to bola snaha o prezentovanie vyššieho, ale keď sa niekto hrá na tvrďáka a spodinu - to je úplne absurdné.
Takisto by mu mal niekto pripomenúť, že by si nemal brať pri rečnení príklad z minulosti, konkrétne z Musolliniho. Vtedy bola iná komunikačná móda, a hrubosť pri prejavoch nefungovala ani vtedy. Aj ten uznávaný rečník tej doby, neviem si teraz spomenúť, ako sa volal, asi 18 krát som to skúsil, tak ani ten sa nevyjadroval tak, ako to o ňom píše dnešná propaganda. Zvyšovanie hlasu a energia sa používala šetrne, len občas na konci, pri dôležitom bode - nie neustále.
V tomto treba pochváliť zas Uhríka, ktoré ho som počul rečniť k ľuďom naživo pred prokuratúrou pred pár týždňami - ten sa vyvinul a pôsobí uvoľnene a dynamickejšia, ako kedysi. Tak to má byť - ľudia ocenia v prvom rade úprimnosť, autenticitu.

Náhodný okoloidúci

Pre niekoho predstavuje teatrálnosť jeho prirodzený prejav. Napríklad aj taký Farage. A niekto iný je zasa od prírody totálny flegmatik, za každých okolností.

Norman

Tu je myslená teatrálnosť v zmysle umelosť, hranosť, neprirodzenosť.
Farange je zaujímavé porovnanie. Farange je možno "teatrálny", ale v zmysle, že jeho prejavy sú dramaticky modelované, a možno že sú dynamické. Ale Farange je v tomto jeden z najlepších, ktorých možno medzi politikmi vidieť, môj názor. To je neporovnatelné s hrubosťou toho mladého, čo tu kritizujeme, a mnohých jemu podobných.
Je to proste klasický rozdiel medzi kvalitou a kvantitou :-)

A práve, že tu nejde o jedného človeka, ale o prístup aj k tomuto problému. Treba to robiť na vyššej úrovni, a ak nevie, tak nepoviem, že nech ide preč, ale nech to aspoň nehovadí a nech sa trocha viac snaží. Snaženie môže znamenať aj to, že nech sa uvoľní, nech sa tak nepechorí a vôbec, nech nereve ako magor. Chcel by som pripomenúť, že možno nie každý "nacionalizmus", ale tie podarené "nacionalizmy" sú aj o náročnosti a o úrovni. Hnutie skinheadov a podobný punk bol špinavý vynález židovskej kultúry na diskreditáciu nových zdravých síl - je načase, aby to každý z mladých už pochopil.

Náhodný okoloidúci

Viem, že obal predáva, ale podľa mňa je obsah dôležitejší ako forma. A už mám odvolené, takže sa k tejto téme už nejdem vyjadrovať :)

Norman

ide o všeobecný prístup a postup ...

Roland Edvardsen

Veru, nie som ešte plne rozhodnutý a nemám favorita. Bol mi odporučený Kopáč za LSNS, ako niekto, kto si "dá poradiť". Navyše, na rozdiel od iných, na neho sa nič nájsť nedá (to sú slová priamo Bránika). Takže ešte uvidím...
Tu chcem však napísať, že toto nie je pre mňa voľba nejakej "mojej strany". Na Slovensku stále neexistuje taká politická strana, ktorá by bola mne ideologicky blízka. S LSNS sa rozchádzam v niektorých bodoch, je to výhradne o tom nájsť prienik v tom, čo človek považuje za najpodstatnejšie.

Norman

Je šanca, že títo noví EU poslanci by mohli pôsobiť ako piesok do stroja Bruselu. Na to ešte kotlebovci stačia.
Ja jednoznačne podporujem Kopáča, ako som povedal, aj za to demo 2015 (a okrem toho on je zo Vzdoru), a potom by som odporúčal Uhríka. Ten by sa tam mohol zakaliť a poučiť (ak si ho tam nekúpia) a tiež si to zaslúži za svoju prácu, povedzme, ako podpora jeho štýlu.

To je mnou odporúčaná dvojica - aj kvôli tomu, aby sa tam nedostali iní, ešte horší :-) Napríklad Kotlebov brat, lebo ľudia reagujú na meno - ale čo ten človek vlastne robí? (okrem toho, že sedí práve v Blahovom výbore :-)

Ľubov

Tak dík,priznám sa,že ma presvedčilo,že je tam spojenie so Vzdorom.Mne sa oni už dávno páčia,najmä mladý Pirošík.Má v sebe niečo,nazvime to čisté. A je to pekný nordický typ.Pretože ano,Roland má pravdu,aj na tomto záleží.
Čo sa zmenilo,že chcem ísť voliť ? Nuž,zmenili sme sa my.VK mal na AE tiež vyjadrenia k volbám ,okrem piesku do súkolia,spomenul aj možnosť,že pre mnohých patriotov,ktorí prídu ako nováčikovia do Bruselu to bude dezilúzia, zostanú stáť pred realitou,že všetko,všetko ovláda Najvyšší soviet,rada nevolených komisárov EÚ. Tak ,ako Juncker povedal,že stanovy mu to dovolujú.

Výnimky však potvrdzujú pravidlo: N.Farage práve z Bruselu hodil nie pár zŕn,ale poriadnu lopatu piesku!

Roland Edvardsen

Ľubov, ja osobne by som radšej podporil niekoho ako je Šimkovičová alebo Paška z SNS, keďže preferujem ich kultivovanú obranu národných záujmom pred "hŕŕŕ" prístupom kotlebovcov. Navyše niektoré osoby na kandidátke kotlebovcov (ako napr. tá prolife "aktivistka" Žužová) na mňa pôsobia nedobre, pochybne...So žiadnou veľkou radosťou či nádejou nebudem veru hádzať lístok do urny. Ale to je už jedno. Proste LSNS má dnes najväčšie šance, rastúcu podporu, takže malo by sa ísť s nimi.

N.O. písal, že LSNS zatiaľ veľa nelavírovala. Veď hej, pretože zatiaľ ešte nevládla, nemala skutočnú zodpovednosť. Drístať v opozícii a sľubovať hory doly dokáže každý. Stranu skutočne spoznáte, až keď začne vládnuť alebo mať podiel na vláde. Vieme ako vládol Smer, a máme aj istú slušnú predstavu o tom, ako by vládla tzv. liberálna či kresťansko-demokratická opozícia. Naozaj čisto zo zvedavosti by som rád videl, ako by strana ako LSNS fungovala vo vláde, ukázalo by sa lepšie, aké sú vlastne možnosti v rámci systému, čo sa v rámci neho dá a čo už nie.

Norman

Tieto historické veci sú vždy rozporuplné, ale nejaké tézy:
viniť marxizmus za odchod belochov z Afriky je prehnané a príliš nepresné. Po vojne bol Sojuz a celý len vznikajúci komunistický blok príliš slabý aby spôsobil to, čo tam nastalo: odchod koloniálnych, opakujem všetko Európskych, mocností z Afriky. To bol konflikt medzi starými ríšami a novou ríšou americkou, ktorá si vyhradila nové "neokolonialistické" pomery. Väčší pes jebe a bolo to vtedy USA, ktorá vo WW2 zabrala prakticky celý svet (okrem Sovjetov a Ćíny).
Nazývať režim Zimbabwe "marxistický" je naozaj nebezpečné klzanie. To je typická propaganda tých, čo tvrdia, že rasové problémy sú niekde inde. Ani neviem, či sa Mugabe označuje za nejakého "marxistu", ale určite sa dá povedať, že väčšina štátov povojnovej Afriky je pohodovo kapitalistická a byť len trocha sarkastický, dala by sa označiť za ukážku, ako kapitalizmus (ne)funguje.
Samozrejme, Južná Afrika bol štít belochov a preto fungoval, niektoré iné menšie tiež. Ale vplyv reálnych marxistov (z východného bloku) sa prejavoval v krajinách ako Egypt, kde skôr pomohli určitému rozvoju. Postupne ale boli aj tam udalosťami vytlačení, ako komunizmus v Rusku strácal na glanci a celá Afrika sa dala do područia Západu (vrátane samostatných ako Líbijský Kadáfi) - a tak aj dopadli.
Marxizmus reálny aj teoretický je zjednodušená ba vadná teória, ktorá sa nehodí pre biele etniká a pre usporiadané spoločnosti - Európu, Rusko, Ameriku - ale viniť ho za situáciu v Afrike je naozaj nepravdivé.

Roland Edvardsen

Ja len, že nepíšem o tom, že by za stav Afriky mohol výlučne marxizmus. Len o tom, ako marxizmus poskytoval negrom ľahko zámienku na vyvlastňovanie pozemkov bielych, ich vyháňanie a vraždenie (akože zlej "buržoázie", tam sa pekne prepojilo triedne s rasovým). Mugabe študoval marxizmus-leninizmus a bol ním zaiste ovplyvnený.
Problémy Afriky sa nedajú zvaliť len na jednu vec, hoci ten základ je prostý: priemerné IQ 70 a inbredná, kolektivistická, skorumpovaná kultúra. Takýto ľudia sa môžu dať do poriadku len pod poriadne tvrdou rukou, či už islamskej šaríje, marxistického diktátora či koloniálneho belocha.

Norman

Veď ja zas nepíšem len k tebe, ale tak všeobecne. Napríklad by som pri tejto téme podotkol, že sociálne rovnostárske alebo revolučné teórie sú rôzne, nejestvuje len "marxizmus". Marxoizmus, ako každá teória, má rôzne formy, takže zmysel to má vždy iba ak sa povie prensjšie, o ktorom "marxizme" je vždy reč. Napríklad k tej Afrike v povojnových časoch - nuž, tam asu nie je sovietsky marxizmus to najväčie zlo.
Čo sa týka Blahovho "marxizmu" - nuž, jemu vyhovuje už to, že je vraj akýsi teoretik. Naozaj v tomto pripomína Kotlebu - ich cesta je šokovať a a byť extrémny. Blahovi za to neskôr bude možno musieť zaplatiť - podobne ako dnes Kotleba platí za šaškovité metódy, ktorv minulosti používal (lebo šaškovanie je to v oboch prípadoch :).

V Afrike je základný problé, ich nízke IQ a vôbec mentálny profil - ale aj tak je Afrika stále pod patronátom Západu ktorý vyhlasuje, že ľudia či národy sú si rodné - teda je Afrika priamy dôkaz, že Západná ideológia je nezmysel, nefunguje, je to podvod. Je ľahko sa chváliť bohatstvom v NewZorku - ale k Západu a k Amerike patria aj Haiti, aj Afrika, aj Latinská Amerika - to je tiež ich Západ.
A nie je to len nejaká teória - bohužiaľ, Východná Európa sa pod ich vedením nepribližuje k dôstojnej spoločnosti, ale sa posúva smerom k Latinoamerike, a tá už presakuje aj do USA. Marxizmus aj iné revolučné (teda extrémistické) hnutia majú problém aj v teórii aj v praxi, ale západný tzv. "demokraticko-liberálny" Západ ho má tiež. Je síce pekníé, že debil Musk vraj investuje miliardy do trubicovej vákuovej dopravy a iných hitech hračiek, ale je to absolútne na nič a je to absolútne pomýlené míňanie zdrojov na hračky novodobých tyranov.
A pre istotu: napríklad to, čo som práve napísal, nie je žiaden marxizmus, ale zdravý rozum vidiaci, keď zasa raz jednu spoločnosť zachvacuje šialenstvo. :)

senil

Stejně volby nic nezmění. V EU nic neprosadíme. Rozhodují tam velké země a byrokraté. EU parlament je parodie na demokracii.
https://www.epshark.cz/clanek/2045/v-evropske-unii-neprosadime-proste-nic