Amerika - highway to hell

Amerika je krajina divoká a pestuje si to. Je to krajina, ktorá je zatiaľ zvyknutá na jediné - (zdanlivo) nekonečné zdroje a problémy rieši iba dvoma spôsobmi - silou alebo útekom.

Teraz zdroje dochádzajú a prišiel problém, ktorý sa nedá vyriešiť ani silou, ani útekom.

Amerika problematiku pandémie asi nezvládne. Videli sme už riešenie čínske, videli sme a vidíme trápenie európske, ale obávam sa, že to, čo uvidíme v Anerike, sme naozaj ešte nevideli. 

Možno vo vedeckej fantastike. V dystopickej vedeckej fantastike.

A hovorím o USA. Ostatné krajiny Ameriky na tom tiež nebudú dobre, od latino kultúry a mesticov nemožno čakať veľa - ale to vieme. Kanada je zatiaľ slniečkársky štát - kým tiež neskolabuje - to je čosi ako Brusel v lesoch, nič zaujímavé. Ale USA - to bude boj.

USA má doktrínu o zlom štáte, a preto nedokáže hodiť na svojich občanov disciplínu. Radšej ich nechá zomierať. USA nemá zdravotný systém v pravom zmysle slova. USA má veľkú časť obyvateľstva žijúceho vo veľkomestách, ktoré sa všade stávajú semenišťami epidémie. USA majú dlhodobú tradíciu násilia a práva silnejšieho.

New York - big apple je zhnité a najhoršie je, že Američania nie sú schopní s tým nič spraviť. Druhé ohnisko infektu je Los Angeles.

Jediná nádej USA sú jeho rozsiahle vidiecke oblasti, ktoré sa vrátia do čias divokého západu.

A potom ešte ohromné bunkre, napríklad Cheyenne Mountain Complex ve Skalistých horách v Colorade.

Super bohatí majú nejaké svoje ostrovy, niektorí majú možno bunkre v Argentíne, ďaleko v divočine na juhu. Ale zaujímavý je proces, čo bude prebiehať na samotnom území USA, najmä vo veľkomestách.

Je povolaný milíon záložákov Národnej Gardy. Bude vyhlásený výnimočný stav, stanné právo. Rasová vojna bude jeden z ďalších prejavov.

To je to, kam momentálne USA smeruje. Či sa to niekomu podarí odkloniť? Nie je vidno, ako by sa to dalo rýchlo zahasiť. Spoločenské vedomie a hodnoty kolabujú už teraz. Nejako to proste prebehne a bude to neuveriteľne. America First. 

 
Dusanbe

tam treba poslat Sulika a dalsich zastancov "minimalneho statu" .
Na studijny pobyt.
Dlhodoby.
Prispejem mu na naklady - darujem mu papierove hygienicke potreby na prvy tyzden pobytu.
Znama tam ma dceru - Texas - fakt vyrabovane obchody, chyba toaletny papier, zaviedli zakladne potraviny na pridel, podla velkosti rodiny. A to je len zaciatok.

Roland Edvardsen

Ten zdravotný systém v USA, to je proste niečo neuveriteľné pre krajinu 1. sveta. Veľa ľudí sa tam radšej vyhne doktorom, lebo sa boja nekonečných dlhov viac ako choroby. Chorý systém. Vidno, že som Európan, keď nad tým tak krútim hlavou.
USA má akurát výhodu v tom, že ako krajina 1. sveta má silný potravinársky priemysel a hygienická pravidlá - čo redukuje prenos infekcie (v latinskej Amerike hrozí ešte väčšia bomba vzhľadom k týmto faktorom).
A som tiež zvedavý na UK, na to ako im vyjde tá ich stratégie "herd immunity". Jaj, vlastne už prišli na to, že to bola blbosť. Uvidíme či neskoro. Zdá sa, že východný blok je opäť ten racionálnejší - radšej bude čeliť búrke istú dobu pod prikrývkou a počká si na hromadnú výrobu a dodávku lieku, kým šialení "imunizátori" budú pobehovať nahí počas vírusového tornáda. https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=vE4_LsftNKM&app=desktop

Norman

Myslím, že klasické "hygienické pravidlá" pri tomto koronavíre proste nefungujú, sú na to primálo. Ale platí, že USAci ich dokážu o niečo zdvihnúť.
Čo sa týka izolácie, budú to zrejme riešiť útekom na vidiek. Ale to ochromí ich priemysel a obchod rovnako, ako opatrenia v Európe.

Veru, UK už od svojej imunity stáda už upustila. Nie je to možné, tá choroba je ťažká aj u mladých ľudí - v menšine, ale predsa. A nie je isté, či sa nebude opakovať. Ten virus treba vyhubiť ako iné nákazlivé choroby.

Roland Edvardsen

Na to, aby "herd immunity" fungovala by sa muselo nakaziť aspoň dobrých 90% populácie, resp. 90% z nej sa musí stať imúnnou, nie len nejakých 60-70%. A ak zatiaľ nie sú poriadne lieky na to a smrtnosť je taká vysoká aká je, potom je takáto stratégia šialenosť.
Tiež, vzhľadom k tomu, čo sa vie o USA, som skeptický k tomu, ako to tam zvládnu. A aj ten Trump v tomto pôsobí ako pripečený, a celkovo republikánska strana. Ten ich posratý (neo)konzervativizmus si môžu strčiť vieš kde - a praxi sa ukazuje, že je to bezzubá ideológia, slabota. Som rád, že u nás sme, aj na národnej a konzervatívnej scéne, niekedy inde, než sú hentí "yankeeovia".

Norman

Pandémia je určitá skúška a uvidí sa.
Ako to vyzerá zatiaľ už nemusím opakovať.

Náhodný okoloidúci

Aj u nás sa buduje "imunita stáda", rozdiel je len v tom, že u nás sa na to ide postupne a s ohľadom na najrizikovejšie skupiny obyvateľstva a nie nárazovo, hurá-systémom s drastickou prirodzenou selekciou.

Norman

a všade v civilizovanom svete sa snažia, aby virus odumrel.
Čiže nemožno povedať, že sa počíta s imunitou stáda, ale len sa dosiahne neskôr.

Niektorí to možno tak hovoria, ale mýlia sa.

Okrem toho, imunita stáda je založená na predpoklade, že po chorobe sa dosiahne trvalá imunita. To nie je vôbec isté, nik to nemá odvahu tvrdiť.

Náhodný okoloidúci

Všetkým je jasné, že úplné vymiznutie vírusu s planéty by bol ideálny stav, ale už sa stihol rozšíriť do celého sveta a tak ľahko sa ho nezbavíme. Kvôli dlhej inkubačnej dobe, kvôli skrytým prenášačom bez klinických príznakov, kvôli prekrývaniu príznakov s inými respiračnými chorobami atď. Na to by bolo potrebné testovanie každého jednotlivca na Zemi. O účinnosti očkovania sa dá zatiaľ len špekulovať, a práve to, že ktosi už uvažuje o povinnom očkovaní pod hrozbou postihu, dáva dôvod špekulovať, že vírus je umelo upravený a zámerne vypustený.
S čiernym kiahňami to bolo iné, tie kosili všade, ale očkovanie sa ukázalo ako účinné.
Ešte je príliš krátka doba na to, aby sa dala hodnotiť úroveň získanej imunity.

mailer

.

Ľubov

Správy zo Švajčiarska sú určite veľmi dôležité. To je neuveriteľné,že toľko mŕtvych-to by predsa nemala byť krajina,kde sa umiera na vírus. Po Amerike padá ďalší symbol.

Chcela by som sa Ťa opýtať,Ty nikdy,ani v krátkych zábleskoch necítiš niekedy aj radosť? Ja občas hej,nie je mi ľúto za týmto svetom. Zmena môže byť aj šanca.

mailer

.

Ľubov

veľmi dobre Ti rozumiem-tá neistota,že nežijeme večne tu predsa len je.-). Je to síce malá možnosť,ale pochybnosť tu je. Ale mám dostatok indícií,že s tými,za ktorými nám je smutno a chýbajú nám,sa ešte stretneme.
Tomuto webu ďakujem za dve veci: Norman ma zoznámil s Wagnerom a Ema s Janom Kozákom. To znamená,že sú len dva druhy ľudí,a to chtonici a árijci. Na farbe kože až tak nezáleží,bohužial,fakty sú fakty.
Posielam,špeciálne Tebe https://www.youtube.com/watch?v=AQOfIENN2tk
Čítala som o ňom,že ako 6 ročného ho očarili pri nejakej príležitosti lesné rohy.Verím,že Ti dobre padne.-).My máme trocha taký dešpekt k dychovým nástrojom. Je to však somárina,predsudky. Posilňujú dušu.

ps. Ešte ma jedna vec napadla v súvislosti s Tebou.Je možné dostať tam v Š.prášok z Alpínie liečivej(galgant)?
Mám pár receptov od sv.Hildegardy a ona práve tento prášok spomína ako spoľahlivý liek proti chrípke (aj vo vyššom veku)pretože súčasne posilňuje srdce. Ale to písala pred 800 rokmi a zázračný galgant(Alpiniu officinarum) dnes nikde nedostať. Podobá sa zázvoru,ale je to iná rastlina. Vraj aj do vína super,ten prášok. Skús,veď žiješ vo Švajci!

mailer

.

Ľubov

Ďakujem veľmi pekne za toto info.
Je to tak,ako som si myslela,bohužial,potvrdil si to.-(.A týmto smerom to pôjde aj v budúcnosti -dôverčiví ľudia budú klamaní. Častokrát budú kupovať mačku vo vreci. Uvažujem ,že začnem pestovať niečo sama.
Zaujímam sa o tieto stredoveké rády (Hildegarda bola abatišou benediktínskeho rádu), asi naozaj bola dobrou liečiteľkou. No a galgant bol takou vlajkovou loďou jej liečivých lektvarov.
Norman nás hádam nevyrazí.-),je výnimočná doba,tak prižmúri oko. Chceme imunitu,tak hľadáme ako vieme.

ps. A Ty si to rozhodne kúp-ten z magieshopu. Vyskúšaj, skús na špičku noža do teplého vína. Využi tú možnosť!

Norman

o vymiznutí z planéty, ale o vymiznutí z civilizovaných oblastí.
Aj ebola jestvuje, ale nie v Európe. A netreba na to testovať ba ani očkovať každého na Zemi.

To, že je nejasné, aké má vírus vlastnosti, predsa píšem. Ale práve, že nie je istá ani imunita, tak sa naň nedá zvyknúť.
Imunita je práve ten podstatný bod - ak bude istá imunita a alebo vakcína, tak sa ľudia zaočkujú a bude sa to možno dať zvládnuť.

Stále je to ale vírus s asi 40 krát väčšou tou mortalitou, ako chrípka, trvá to dva až tri týždne - takú choro bu nemožo ignorovať. Verím tomu, že mocní idioti by obetovali slabých a nepracujúcich, ale táto choroba by odrovnala korporácie a ich World Order do mesiaca. Alebo ideš na dovolenku do Talianska či Španielska? Prečo nie? Veď vieš, že je tam skoro všetko v poriadku a choro by sa už nezbavíme, prečo tam majú stále v podstate zákaz vychádzania???

Sú štáty, ktoré chcú "poručiť vetru dešti". V Európe myslím práve Švédsko, Švajčiarsko. Tie akoby verili stále na to, že ľudské práva vyriešia aj vírus, heh.

Truhlík

Vírus sa drží v dosť úzkom pásme na severnej pologuli lebo je závislý na teplote a vyššia teplota ho obmedzuje.
Ideálna teplota pre koronu má byť 8+-3 stupne Celzia. Bezpečná niekde od 28.

Ema

výnimočnosti. "Celosvetovo uznávaný americký neurochirurg James Goodrich, ktorý v rokoch 2004 a 2016 oddelil zrastené dvojčatá, podľahol vo veku 73 rokov pandemickému ochoreniu COVID-19. Informovala o tom v utorok spravodajská stanica Sky News. (TASR)"

Sinuhe

V tieni invázie koronavírusu, ktorá časom pominie, ostáva iná invázia, kotrá trvá už piaty rok. Ako som dostal, tak odovzdám ďalej:

A co zbylá V4? Bezcharakterní poserové, čekající na zázrak?

Řecko varuje, jsme v masové migrační krizi. Řecká vláda včera večer v oblasti kolem hranic s Tureckem vyhlásila výjimečný stav a na hranice vyslala 4. armádní sbor. V pondělí večer řecká vláda cestou Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě zveřejnila informaci o uspořádání vojenského cvičení na hranicích s Tureckem a důrazně varovala všechny civilisty před vstupem do oblasti, kde vojáci budou střílet ostrou municí. Tato informace byla cestou zaslána i Turecku, jak to požaduje Smlouva o konvenčních ozbrojených silách v Evropě (CFE). Řecká policie se ji snaží šířit i na mobily migrantů, které byly lokalizovány kolem řeckých hranic.

Od neděle probíhají na Turecko-řecké hranici střety mezi migranty, které na cestu do Evropy vyslal turecký prezident Erdogan, a řeckou policií. Od pátku se tureckým orgánům – včetně tajné služby MIT - podařilo na řeckou hranici dopravit 15 tisíc migrantů – převážně Afghánce, Pákistánce, Somálce a občany Nigérie. Příslušníci turecké tajné policie vyzvedli z tureckých věznic snad všechny odsouzené kriminálníky zahraničního původu a vládou pronajatými autobusy je svezli od věznic k hranicím.

V noci na úterý se několika z nich podařilo na chvíli prorazit zátaras z plotu a ostnatého drátu, načež byly ihned zatčeni řeckými policisty. Podle policejní mluvčí jde o pachatele násilných trestných činů původem z Afghánistánu, kteří jsou mezinárodně hledaní Interpolem. Dnes mají být postaveni před soud. V případě odsouzení jim hrozí několikaleté vězení za ozbrojený útok na policisty a po odpykání trestu deportace.

Radikálně se změnila i situace v Egejském moři. Řecká vláda vyslala do pohraničních vod lodě vojenského námořnictva, které se aktivně snaží zabránit člunům s migranty ve vplutí do řeckých teritoriálních vod. Nedaří se to sice stoprocentně. Na řeckých ostrovech se však aktivizovala improvizovaná domobrana, která se snaží migrantům bránit v přistání. Laickými prostředky a beze zbraní. Přesto velmi účinně. V moři skončil i kameraman AFP, který se snažil migrantům pomoci se dostat z moře na ostrov (autor obrázku Somálských migrantů v moři u Lesbosu). Německý deník Der Tagesspiegel domobrance ihned označil za fašisty a zveřejnil článek o tom, že tito tzv. „krajně pravicoví extremisté“ pořádají na migranty pogrom.

V neděli po mimořádném zasedání spolkové vlády nabídlo Rakousko Řecku pomoc ve formě vyslání policejních posil. Kabinet kancléře Sebatina Kurze (OVP) na mimořádném jednání vlády rozhodl, že v případě nutností má být k ochraně hranice nasazena i rakouská armáda. „Řecku vysíláme ihned na pomoc s ochranou vnější Schengenské hranice zvláštní policejní jednotku. V případě potřeby vyšleme i další posily.“, oznámil po jednání vlády rakouský kancléř Kurz. Dodal, že v případě pokud se Tureckem zorganizovanou migrační vlnu nepodaří odrazit na vnější hranici EU, budou rakouské hranice uzavřeny armádou.

Policejní posily vyslalo na pomoc Řekům v pondělí i Maďarsko. Po jednání vlády, která nasazení maďarských policistů v Řecku schválila, premiér Viktor Orbán (FIDES) zaslal do Athén i nabídku vojenské pomoci při ochraně vnější hranice EU. „Upozornil jsem poslance, že může být svoláno mimořádné zasedání Zemského sněmu. V případě řecké poptávky po našich vojenských posilách jsou poslanci schopni se sejít ve zkrácené lhůtě 24 hodin a rozhodnout podle Ústavy o vyslání vojenských jednotek k obraně vnější hranice EU.“, konstatoval Orbán po pondělním mimořádném zasedání vlády. Maďarská armáda byla podle něj uvedena do stavu pohotovosti k obraně hranic. V případě zájmu Řeků jsou maďarští vojáci schopni na hranici s Tureckem dorazit během několika hodin.

Zorganizování této formy skutečné solidarity s Řeckem, které čelí migrační invazi, se odehrálo zcela mimo struktury EU. Výhradně na bilaterální mezivládní úrovni. V pondělí večer se do problému „po svém“ vložilo i Německo. Spolková vláda německé kancléřky Angely Merkelové (CDU) obvinila Řecko z porušování Ženevské úmluvy o právním postavení uprchlíků, která zakazuje trestně postihovat nelegální vstup do země. Úřad spolkové kancléřky v noci na úterý oznámil, že chce obnovit dohodu s Tureckem o zadržování migrantů výměnou za placení tzv. „migračního výpalného“. Dohodu vypověděl minulý pátek turecký prezident Erdogan v reakci na odmítnutí pomoci NATO ve válce proti Sýrii. Turecko nelegálně okupuje 3 severosyrské provincie. V roce 2018 anektovalo kurdský Afrin a severosyrskou provinici Idlíb, kde proti vládním jednotkám chrání džihádisty evakuované z obklíčení u Homsu. V roce 2019 zabrala turecká armáda spolu s džihádisty část kurdské provincie Rojava. Provincii Idlíb nyní dobývá druhým týdnem zpět Syrská arabská armáda.

Turecko po sérii neúspěchů při střetech se syrskou armádou požádalo o vojenskou pomoc NATO. V Radě NATO minulý týden vetovalo vyslání vojenské pomoci Turecku při okupaci Sýrie Řecko. Den poté Turecký prezident ohlásil stažení pohraničníků a otevření hranic s EU pro migranty. Turecké bezpečnostní síly se jich na hranice s Řeckem snaží nahnat co nejvíce.

Erdogan prohlásil, že žádné peníze z EU nedostal. Kancléřka Merkelová se v pondělním telefonickém rozhovoru Erdoganovi omluvila za údajné zpoždění jedné platby migračního výpalného. Nyní Turecko dostává 9 miliard eur ročně. Merkelová hodlá odletět do Turecka a dohodnout i případné zvýšení této platby za to, že Turecko nebude dále posílat migranty do EU.

Návrh byl během pondělí konzultován i v orgánech EU. Řecko jej zásadně odmítlo. „Nic už Turecku nebudeme platit. Erdogan peníze defraudoval a použil na prodlužování války v Sýrii. Budeme se bránit vojensky.“, vzkázal Merkelové řecký premiér Kyriakos Mitsotakis (Strana Nová demokracie, která nedávno vyhrála volby a odstranila dosud vládnoucí levičáckou Syrizu).

Řecko si zaslouží naši podporu. I přesto, že země byla v rámci EU dluhové pomoci doslova vyrabována německými firmami, Řekové nyní statečně brání Evropu před nájezdem migrantů.

ČR by měla ihned stáhnout výsadkáře ze 601. skupiny speciálních sil z Afghánistánu a vyslat je na pomoc do Řecka k ochraně Schengenské hranice.

Na řecko-turecké hranici se bojuje i za Prahu. Ne v Kandaháru. S Talibánem US prezident Trump po 18 letech války v Afghanistánu dohodl mír. Přišel čas, abychom se bránili. EU to za nás neudělá.
Ing. Ludmila Dvorská

Charouz Zdeněk :

"Řecká policie dostala rozkaz, aby afroislámskou invazi z Turecka zastavila, a pomáhá jí armáda. Na ostrově Lesbos vypálili občané kanceláře OSN, zapálili auta tamních úředníků a zahnali je do moře, odkud prchali na člunech. Už toho mají dost. Policie zároveň udeřila na pracoviště německých neziskovkářů vyzdobených pirátskými dredami, kteří organizovali připlouvání ilegálních migrantů. Dredaři, kteří neuprchli na člunech a kladli odpor při zatýkání, dostali zasloužený nářez pendreky. Řecké vojenské letectvo pomohlo lokalizovat z letounů elektronického boje hovory převaděčů, kteří byli částečně pochytáni."

MUDr. Ivan David (europoslanec za SPD) :

Řekové vyztužují hraniční plot betonovými bloky.

Vztyčení valu HESCO s kulometnými hnízdy zabralo. Na Řecko-turecké hranici byl včera poprvé po dvou týdnech obležení migranty, které zorganizovala turecká vláda, relativní klid. Ještě před dvěma dny házeli migranti na řecké pohraničníky a policisty zápalné „Molotovovy koktejly“, na které jim benzín dodávala turecká armáda.

Po bleskovém vybudování valu, který se ježí kulometnými hlavněmi, se situace výrazně uklidnila. Řecká armáda předvedla argument, kterému migranti z Afghánistánu, Pákistánu, Nigérie a další "Syřané", ale hlavně turecká armáda dobře rozumí. Ani jim to nikdo nemusí překládat do jejich nářečí.

Díky relativnímu klidu mohli včera vojáci ve spolupráci s civilními stavebními firmami zintenzívnit práce na opevňování hranice. Železobetonovými bloky o velikosti 1,5x1,5x1,5 metru byl zcela zatarasen hraniční přechod Kastaines. Hraniční plot je dále vyztužován železobetonovými L profily, které tvoří třetí vrstvu za dvěma řadami drátěného plotu nahoře zpevněného kotouči žiletkového drátu. Úspěšně pokračuje i výstavba valu HESCO, který už pokrývá téměř celou linii hranice.

Musím vyslovit Řekům velké uznání, za to jak rychle dokázali i v těžkých podmínkách a pod tlakem turecké armády a protiřecké propagandy hranici opevnit. Chrání tím i nás. Tímto posílám všem, kteří se účastní obrany i opevňování hranic s Tureckem – policistům, vojákům i civilním dobrovolníkům, velké poděkování z ČR.

Prosím čtenáře z Řecka, aby svým spoluobčanům vyřídili poděkování i pozdravy ze střední Evropy. v ČR na Vás hodně lidí myslí každý den. Moc Vám držíme palce!.

A čO NA TO NAšI šTáTNI PREDSTAVITELIA?!. Vrchná veliteľka armády Čaputová, čo na to slovenský parlament, naše slávne ozbrojené sily? Dúfam, že Čaputovú nenapadne poslať tam na grécko. turecké hranice našich ženistov (veď iný druh vojska takmer ani nemáme) , aby tým úbohým "Sýrčanom" z Afriky a južnej Ázie postavili mosty cez tú rieku, ktorá im robí problémy....

slaven1

Akurát si čítam správu, o tom ako prebieha likvidácia Monsanta. Americká štátna elita (Bušovci medzi inými) zožrala z existencie Monsanta zisky, a keď bolo jasné, že súdne spory už neudržia (aka nakopili sa dôsleky trávenia prírody), BASF z kolónie Nemecko dostal príkaz na kúpu výrobcu Round-upu (náklady na prehraté súdne spory - náklady na sanáciu Monsanta - pôjdu z nemeckých peňazí). Zase raz taký skrytý spôsob výplaty koloniálnej dane.

RT zverejnilo správu zo súdneho sporu kde:

"more than 100 US farmers are engaged in litigation in federal court alleging Monsanto and BASF collaboration created a "defective" crop system that has damaged orchards, gardens and organic and non-organic farm fields in multiple states."

(viac ako 100 gazdovstiev je zahrnutých v sporoch na Najvyššom súde žalujúc spoluprácu Monsanta a BASF vytvorevšiu "zlyhávajúci" systém plodín, ktorý poškodil sady, záhrady a bio i ne-bio polia gazdovstiev vo viacerých [amerických] štátoch)

Zo správy (nie úplne jasne) vyplýva, že Monsanto spolupracovalo s BASF dávno pred tým, než došlo k formálnelnemu zlúčeniu. Otázku "kto bol nad kým" si netreba klásť, treba? Veďže Deutschland ist eine Amerikanische kolonie. Takže ukazuje sa, že Amerika má nemeckých mozgov plný štát.

No.. mala. Svojho času. Dodajme pre tých čo ši toto budú čítať o 20 rokov.

Ľubov

Toto video https://www.youtube.com/watch?v=h5Act-5OPcU dopĺňa predstavu o momentálnej (no,týždeň starej)situácii v LA. Novšie som od chlapca zatiaľ nenašla,on sa určite ozve.Žije tam pár rokov,robí fitnes trénera ,toľko k nemu.

Truhlík

V USA je etnicky najviac potomkov Nemcov, nie Angličanov, Írov, latinov, Slovanov. Až 23 percent.
Aj úradný jazyk mal byť nemčina. Ale slobodomurári rozhodli inak.

Ema

je na ceste do pekla aj Izrael.
Aj naše korporátne mediálne splašky oznámili, že koronavírusom sa nakazil Jákov Licman i jeho žena. Tohto ultraortodoxného poľského žida z extrémistickej strany má Mileikowski, aka Netanjahu, vo vláde a a keď mu dával kreslo ministra zdravotníctva, netušil, čo činí.
Koronavírus docestoval do Izraela,ale Jákov Licman ho nepovažoval za dostatočný dôvod na obmedzenie ultraortodoxného náboženského života. Dnes majú v Izraeli oficiálne skoro 9000 nakazených a celý ultraortodoxný Bnei Brak museli uzavrieť, pretože je koronavírusom premorený ako Licmanova brada.

mirage

aka je situacia v severnej dakote?

Alex

Pentagon už objednáva 100.000 vriec na mŕtvoly. Však ak by ich náhodou neminuli na priame obete vírusu, zídu sa na collateral damage (nepokoje, kriminalita, samovraždy).

Na Empire State Building svieti núdzové svetlo: [video]. Asi aby Newyorčania vedeli, že žijú v Mordore.

iris

Zda sa mi to len, ze je akysi nabudeny, ze sa z toho tesis, z cudzieho nestastia, alebo sa mylim?

Alex

Nie, nemám dôvod tešiť sa z potenciálneho stotisíca mŕtvych Američanov (aktuálny odhad je, že ich bude 60 tisíc).

Ale keď už teda hovoríme o cudzom nešťastí, ešte menší dôvod mám tešiť sa z miliónov reálne mŕtvych Neameričanov, ktorí sú po smrti v dôsledku amerických imperiálnych vojen, či už kinetických alebo ekonomických (eufemisticky nazývaných "sankcie"). Týmto ľuďom Pentagram nedal ani len tie vrecia na ostatky.