Plošné testovanie na Mikuláša nebude. Matovič utrpel porážku.

Všetci, okrem Matoviča a opičiaka Naďa, boli proti. A tak to neprešlo.

Takže Víťazstvo.

Na práve prebehnutej tlačovke, kde boli iba títo dvaja spomínaní, bolo akoby mimochodom povedané, že plošné testovanie predsa len nebude. Matovič, ktorý sa ešte včera ospravedlňoval a zaprisahával, že do koalície rýpať už nebude, pritom najmenej trikrát zhodil vinu na Sulíka. Matovič sa proste nedokáže ovládnuť - je to len malý zlostný jedovatý zmrd.

Zrušenie plošného testovania sa snažili zakamuflovať ako niečo, čo vlastne nie je podstatné. Magorovič nemôže priznať svoju porážku, a Naď, jeho posledný kolaborant, akoby bol ešte viac na konci s nervami. Minister obrany a taká nula.

Aby teda zakryli svoju porážku, vymysleli akési testovanie žiakov, učiteľov a rodičov. Aby od 7. decembra mohli otvoriť školy (2. stupeň, stredné ).Bolo aspoň o čom rozprávať - aj keď dosť pochybujem, že k tomu dôjde. Kto by to zorganizoval - ministerstvo školstva s armádou? Kde - v školách? Celé je to ešte nezmyselnejšie, ako celonárodné testovanie, vôľa zorganizovať to je nízka. Ale to nie je až také podstatné - tento projekt testovania v školách má len zakryť Matovičov debakel v jeho obsedantne milovanom projekte.

Len zrekapitulujme:
Slovensko je od 1. októbra v lockdowne, od 1. novembra ešte zostrenom. Výsledok - mierny pokles počtu infikovaných, ale tento týždeň zas tendencia ku zhoršovaniu. Na porovnanie: Češi, Rakúšania aj iní po dvoch troch týždňoch sprísneného režimu majú oveľa lepšie výsledky, ako predtým. Plošné testovanie bolo zbytočné vyhadzovanie stovky miliónov eurí, výsledok žiaden. Robme veci tak, ako susedia, a hlavne - nik v žiadnych voľbách, nedal šašovi právo na robenie svojich primitívnych pokusov s národom. Je vidno, že demokracia nefunguje v základnej veci, ktorou sa pýši - že je obranou pred šialenými diktátormi.

Navyše na Slovensku sa v politike už skoro nič iné nerieši, len covid. Vláda míňa peniaze vo veľkom, za pár mesiacov 2,1 miliardy, a opozícia nič nemôže. Toto je výsledok šialenej kuciakiády, do ktorej neznáma sila spoza hraníc vrhla Slovensko pred dvoma rokmi. Podlomenie vlády, zvolenie radikála a neurotika za premiéra. 


Jedno je isté - nik zo Slovenska pandémiu covid-19 nestvoril, ani nevymyslel. Ale pekne vidno, že ju aj bez toho možno ľahko zneužiť. Na jednej strane sú tí, čo ju prehnane popierajú, a na druhej strane sú tí, čo sa hrajú na spasoteľov, aj keď ich nik nepotrebuje a situáciu len zhoršujú.

 

 

 

 

 

 

 

slaven1

Článok z d-fens nie je dlhý a tak si ho môžeme dať celý:

Předně bych rád veřejně poděkoval Václavu Klausovi st,, že se vysral na tu jejich obličejovou masku a vydal se na Národní třídu tak, jak mu zobák narostl.

Sledoval jsem toho večera hysterické reakce rouškomrdů v médiích. Zejména mě zaujala jakási afektovaná dvojice, která veřejně prezentovala názor, že takové chování je sobecké.

Hej! Kdo je tady vlastně sobec?

Vy nutíte mě, abych si zakrýval ústa a nos nějakým směšným hadrem a hrál s vámi dětinskou hru na to, že to k něčemu je. To všechno proto, aby vy jste se cítili bezpečně.

Vy nutíte mě, abych byl já, moje rodina a moji přátelé zavření doma, aby vy jste se cítili bezpečně a nenakazili jste se ode mně. Já od vás nic nechci.

Vy nutíte mě, abych neposílal moje děti do školy, protože by se tím prý šířila infekce, které vy se bojíte.

Vy nutíte mě, abych opustil svoji práci, protože sníte o tom, že „vypnete“ ekonomiku, abyste se vy cítili bezpečně.

Vy nutíte lidi, aby kašlali na svoje rodiče a blízké a nenavštěvovali je, protože by se tím prý šířila infekce a z té jste vy posraní strachy.

Vy nutíte mě, abych odepsal část svého majetku a úspor, protože je znehodnocuje vláda tím, že tiskne prachy jako v rovníkové Africe. Ty peníze využívá k tomu, aby z nich financovala fakticky neexistující pracovní místa, která vy nehodláte opustit.

Vy to budete, kdo mě zanedlouho bude nutit napíchat si nějaké narychlo vyvinuté svinstvo s neznámými vedlejšími účinky, abyste se vy cítili bezpečně. Já bych si po vás nikdy nic podobného požadovat nedovolil!

Vy nutíte mě, abych měl strach, protože ho máte vy.

Vy mě nutíte vzývat vaše „vědecké“ modly jako toho zoufalce Flegra a nutíte mě respektovat jejich názory, které pokládám většinou za úplně směšné. Já vám žádné autority nepředkládám, vystačím si s vlastním názorem.

Vy maskujete vaše záměry za dementní budovatelská hesla jako „společně to zvládneme“, což má zakrýt to, že vy realizujete vaše plány na můj účet a ne opačně. V téhle bitvě nebojujeme společně, tohle je teror ustrašených sobců na  zbytku společnosti.

Vy požadujete každý den čím dál víc a já po vás nechci nic, kromě jedné věci, abyste mě už konečně nechali na pokoji. Jestli se něčeho bojíte, tak se proti tomu chraňte sami. Nandejte si respirátory, atombordely, polejte se dezinfekcí, zavřete se doma a poslouchejte Jiřinu Bohdalovou.

Vy jste arogantní sobci, rouškomrdi.

Norman

Sú to staré známe anarchistické kecy. Zas jeden zbabelec, čo sa v strese vyburuje na rúškach.
D-fensovi tam už píše hocaký odpad a on na tom tiež nie je mentálne moc dobre.

mino

Tie psychopatovičove dlhé tlačovky, kde na ich konci platí úplne niečo iné ako na ich začiatku (stačí zopár krotkých otázok presstitútov), mi budú chýbať.
Akosi sa vytratili humoristi a ich relácie, na jeho tlačovkách sa veľmi dobre zasmejem a zabavím. Zo včerajšej tlačovečky som si odniesol že ideme byť svetoví v kloktaní žiakov nižších ročníkov ZŠ, toto sa tam objavilo v priebehu asi trikrát. Dúfal som, že pridá aj praktickú ukážku a dobehnú už konečne páni v bielych plášťoch s kazajkou...

Toto je už začiatok konca a zaujímavé je to sledovať. Nemám pri tom žiadne sebatrýznivé pocity, necítim žiadne zadosťučinenie pre jeho voličov. Že je časť národa blbá, časť ovplyvniteľná, zlomyselná-aspoň bude sranda (takto som sám raz volil MK) je jasné.

Toto je hlavne zrkadlo jeho sponzorov a jeho masívnej podpory mediálnej, finančnej, psychologickej. Samozrejme sú to samí fajnoví, akurátni, bohatí ľudkovia. Vrátane tých spoza plota jeho prvej povolebnej návštevy.

Tak to už musia byť v priadnej riti, dať tam takýchto debilov...

Norman

kloktanie by mohlo byť riešenie - vlk sa nažerie a aj koza zostane celá. Lebo to by sa ľahko realizovalo : pred každú triedu jeden kýbel - každý by mal povinnosť ráno si odpľuť do kýbla. Aby to išlo ľahšie, za kýblom by bola Matovičova fotka :-)

Náhodný okoloidúci

Matelkove vyhrážky "dobrovoľným" očkovaním a šikanovaním a represiami voči nezaočkovaným jasne vypovedajú o tom, že ten magor nieje nič iné ako hovorca vakcinačnej mafie.

A pri povinne "dobrovoľnom" očkovaní nejde o nič iné ako jednak o kontrolu stáda a jednak o trvalé tunelovanie peňazí z rozpočtov očkovaných štátov vakcinačnou mafiou.

Pre zaujímavosť, toto mi včera pristálo v pošte:

https://akw.sk/covid-19/breaking-news/

Kompetentné orgány štátnej správy zrejme nemajú informácie o parametroch RT-PCR testov

Dňa 16.11.2020 sme požiadali Úrad verejného zdravotníctva SR, Ministerstvo zdravotníctva SR a Štátny ústav pre kontrolu liečiv, aby nám zodpovedalo základné otázky ohľadne parametrického nastavenia používaných RT-PCR testov. Z ich odpovedí nám obrazne „padla sánka“. Ministerstvo a aj jeho Úrad na seba navzájom ukázali prstom v ten istý deň. Ústav nás odkázal na stránku, kde okrem všeobecných informácií, nie je uvedené nič, na čo sme sa pýtali.

Norman

teraz je už covid v rukách vakcinačnej mafie.
Doslovne sa udržuje oheň, kým prídu hasiči.
Preto treba neustále uvoľňovať opatrenia, aby oheň nezhasol a aby sa nestalo, že vakcináči nubudú mať čo robiť. Ergo s vakcináčmi spolupracujú viac tí, čo žiadajú zahodiť rúška, žiadajú čo najviac deti do škôl a podobne . Všimni si, ešte aj popierač rúšok dr. Lipták je zástanca vakcín. Hm.

Zaujímavé, ako sa ľahko dá argumentovať opačne, že? Ale myslím to vážne, tak to je.

To ďalšie, že na Slovensku ministerstvo a rôzne ústavy nevedia nič poriadne - to je zas o inom. Proste kocúrkovo.
Ale vieš - každé meranie je otázne, aj PCR, nikdy nevieš, čo presne meriaš - ide ale o to, že môžeš porovnať svoje merania navzájom.

Náhodný okoloidúci

Určite si zachytil, že vedátor Čekan navrhuje zriadiť štátny fond na odškodnenie ľudí postihnutých vedľajšími účinkami vakcíny. Takže on už dopredu počíta s tým, že tie následky budú. Nie som jediný, kto si myslí, že odškodné by mal platiť výrobca. Zvlášť v prípade, že to má byť EXPERIMENTÁLNA mRNA-vakcína. To akože niekto z nás podpísal súhlas s tým, že sa ponúka ako pokusný králik? Čo ak z nás tá mRNA-vakcína urobí GMO-organizmus? A naša dobrá ochrankyňa, naša milujúca a milovaná Európska únia predsa zakazuje chov a používanie GMO-organizmov. Alebo nás plánujú po očkovaní utratiť ako nežiadúce GMO-organizmy?
Ešte jedna vec - ak majú byť neočkovaní postihnutí šikanou a represiami, lebo podľa Matelka niekoho ohrozujú, tak to to je riadna blbosť. Neočkovaný ohrozí očkovaného jedine vtedy, keď vakcína nefunguje a tým pádom je zbytočná.

buko

Norman, tvoj nazor na Covid pandemiu uz pozname, je trocha iny ako moj a inych diskuterov, ale to je pohoda, to je pluralita :)
Zaujimal by ma tvoj nazor na ockovanie. Das sa zaockovat?
Vseobecne su na ockovanie tri nazory:
- ockujem sa na vsetko co mi je doporucene - tzv. progresivny mainstream
- ockujem sa len ked som donuteny alebo v riziku
- neockujem sa

Sam som bol ockovany X latkami este za socializmu a aj po nom ako dieta, takze urcite sa nemozem radit medzi neockovanych. Svoje deti som dal ockovat jednou povinnou vakcinou a moja podmienka bola: musia byt starsie ako rok.
Pred par dnami vysla medicinska studia, kde porovnavali neockovane a ockovane deti a ich navstevy lekara a vyslo im ze ockovane navstevuju doktora a maju diagnozy vyrazne castejsie ako neockovane.

https://www.mdpi.com/1660-4601/17/22/8674/htm

Nie som odbornik v tejto oblasti ale zdravy rozum a opatrnost mi kaze: neriskuj.
Vakcin proti covid je vela, v tejto oblasti vyzera byt zdrava konkurencia. Je nonsens ako prezentuju niektori - ze vsetko to riadi Bill Gates. On iba udava trend a ten je - vakcinacie. Ale samotny vyskum a vyvoj robia nezavisli odbornici a asi tazko sa da predstavit ze tie teamy su nejak centralne kordinovane.
Vela druhov znamena aj vela rozlicnych metod a vyrobnych postupov. Co ich vsetko spaja je ze
- boli vyvinute velmi narychlo
- su planovane na masove, plosne ockovanie
Tu vidim dve rizika ktore mi signalizuju: mudrejsie je neockovat sa v prvej vlne, vyckat, nebyt za pokusneho kralika efektu ktory doposial nebol prebadany.
V sucasnom stave informacneho pola, aj ked prebieha cenzura, sa naozaj neobavam ze akekolvek negativne ucinky vakcin budu medializovane, zdielane.

Norman

Pandémia má svoj výrazný politický aj filozofický aspekt, nesie v sebe vela materiálu na nalýzu, na boj proti iracionalite. Bohužiaľ je iracionalita dosť na strane alternatívy, ale to vlastne nie je nič nové, podobne je to aj s letom na mesiac a podobne, to nijak neznamená, že globálne režimy nie sú tiež iracionálne a že neklamú a neoblbujú zámerne celé široké populácie poddaných.
To je môj názor na pandémiu - takže v princípe to necítim tak, že by som mal iný postoj, než inokedy - toto je bežný stav. Vlastne preto niečo vôbec dávam do sveta - lebo vidím, že alternatíva bola a je výrazne iracionálna, čo ma vždy trocha vyprovokuje to zmeniť - ale, prirodzene, nič sa aj tak nezmení.
Toľko k pandémii.

Čo sa týka vakcinácie - to je špecifická oblasť, dosť odborná a ako každá oblasť, treba sa jej venovať s nejakou intenzitou, aby sa človek vyznal. To hovorím aj o vakcinácii detí. Samozrejme, viem o tom niečo, mám na to aj nejaký názor. Ale naozaj - nemám ani prevratnú myšlienku, ani si nemyslím, že by som bol v tejto oblasti z akéhokoľvek dôvodu autorita. Čo sa týka analýzy a podobne, platí, čo som spomenul - nevenoval som sa tomu dostatočne.

A čo platí o vakcinácii deti, platí aj o tom, na čo sa pýtaš - vakcinácia proti Covidu-19 je vec nová, sú rôzne vakcíny
a vieme o tom málo. Tu vidno, že sme už dnes všetci len pokusné morčatá a málokto si bude môcť reálne vybrať. Lebo aj keď bude sloboda voľby, ľudia nebudú mať možno na výber. Neprebehne to tak, ako "slobodné" matovičovo testovanie, ale aj tak okolnosti budú ľudí tlačiť.

Aj mne káže zdravý rozum neriskuj. Ale zas sa ani nebojím každej injekcie či pohľadu na krv. Ja to vidím tak, že čím viac sa človek doktorom vyhne, tým je zdravší - ale tu ide o radu celej populácii.

Všetko si to už popísal. Len to chcem zdôrazniť - Slovensko ako malý a slabý národ by nemalo robiť zmrdom testovacieho králika. Na Slovensku nie je epidemiologická situácia až tak zlá, nie je dôvod sa hrnúť do experimentov. Ergo: --Vakcináciu čo najviac oddialiť.-- Minule som sa dozvedel, že Kanada vraj nemôže byť ako prvá očkovaná, lebo že si nevyvinuli vlastnú vakcínu. To je LOŽ, vakcín bude onedlho dosť, ale Kanada, národ typických slniečkárskych pokrytcov, sa proste očkovať medzi prvými nechce a takto hlúpo si to zdôvodňuje, takto hlúpo to zakrýva.

A ak už - v tomto by som bol za ruskú vakcínu. Verím v ich medicínu a v ich menšej prehnitosti v tomto smere.
A už aj viac to vyskúšali na sebe.

Ale v každom prípade - neočkovať plošne, ale po častiach. Vakcinácia je vždy pri nových veciach veľké riziko. Nikto vopred nevie, aká menšina si to odnesie.

buko

V tomto mame velmi podobny nazor.
Suhlasim ze Kanada a vobec cely tzv. vyspely zapadny svet sa chova pokrytecky a nie je to nic nove - vakciny sa testuju na tzv. krajinach tretieho sveta ktore ich dostanu "zadarmo" - cena je prave ta ze sa odchytaju muchy na populacii, kde je nizsie pravne aj medialne povedomie a lepsie sa akekolvek zlyhania zametu pod koberec.

V ziadnom pripade sa Slovensko nesmie stat petriho miskou europy na testovanie vakciny alebo plosneho povinneho ockovania!
Ak toto ten zmrd vo svojej chorej hlave a jeho posluhovaci planuju tak nech na to radsej rychlo zabudnu.

Ano je tu ruska vakcina, ktora uz je v aplikacii na obyvatelstvo najdalej, ma ju dostat aj Madarsko napriklad. Ludska genetika tiez vela zavazi a budem viac OK s latkou ktora bola uspesne testovana na geneticky spriaznenych ludoch ako na odlisnych.

Uvidime bude to este zaujimave. V kazdom pripade nepodlahnut strachu a tlaku a podvolit sa predcasnemu ockovaniu a experimentu moze mat neziaduce ucinky. aj fatalne.

Uvidime co vrchny Zmrd vymysli ohladom proklamovanej "dobrovolnosti" a co bude v podmienkach jeho smejdovej vakcinacnej zmluvy uvedene malymi pismenkami. Vo vymyslani chaotickych zmrdovin je bohuzial extremne kreativny.

buko

Vrchny Zmrd sa uz vyjadril:

Jednou z otázok, ktorá bola premiérovi položená bola, či ak dorazí na Slovensko očkovacia látka proti ochoreniu Covid-19, pôjde príkladom a nechá sa ako prvý zaočkovať.
„To som raz sľúbil, a potom som si uvedomil, že prioritu by mali mať zdravotnícki pracovníci a starší ľudia, ktorí sú naviac ohrození. Čiže ideálne by bolo, aby som sa zaočkoval, ako úplne posledný, keď každému kto očkovaciu látku chcel, aby sa mu ušlo. Zároveň by potom ľudia pochybovali o tom, či sa zaočkovať dám. Takže, ja hovorím, že sa na 100% zaočkovať dám, ale pripadalo by mi to férové, aby som ako kapitán lode bol zaočkovaný úplne posledný. Aby všetci tí, ktorí by mali byť chránení predo mnou, chránení boli.“

Presne taky odporny podliak a alibista ako hore spominana Kanada.
Nie, nie - moj zlaty TY ako kapitan a cela tvoja rodina by sa mali dat zaockovat ako uplne prvi aby si ukazal ze vakcine veris a ze nema ziadne vedlajsie ucinky. A potom mozu ist Nad, Mikulec a ich rodiny, az potom ti co su "najviac ohrozeni". To by bolo ferove!
Tych par desiatok vakcin ktore sa minu na teba a tvoju familiu nebudu vobec chybat a chcem vidiet - najlepsie v priamom prenose a pod dohladom nezavisleho znalca z oboru zdravotnictva, ako ti bude PRESNE ta ista vakcina ako pojde nasej populacii intravenozne aplikovana.

Bolo by fajn ak by sa teraz ozvalo par "tych co maju byt chraneni" ze oni svoju vakcinu prepustia Matovicovi, nech pekne ide prvy, ako sa na lidra patri.

Norman

tiež som na to teraz narazil a je to jeden z maximálnych prejavov jeho šialenstva. On je fakt podvedome podliak a zbabelec, snažiaci si pre seba zobrať všetky privilégia, ale do vedomia sa mu to strká už ako spracovaná lož o jeho ušlachtilosti. A opakujem, to všetko podvedome, on sa neovláda.

Bože, už len to, že sa moderný premiér vyhlási za "kapitána lode" je nemiestne, hlúpe, sebastredné.

Čo sa týka očkovania, neviem, kedy to stihnú doviesť (december, alebo január, február...) ale bude to zrejme magorovičova hlavná téma. Nepovedal by som, že je nejaký vynachádzavý, druhý pokus o plošné testovanie mu nevyšiel, hodiť to na školy bol akt zúfalstva a tam to tiež nijako neprejde. K očkovaniu ľudí nebude môcť oficiálne prinútiť.

Môžeme sa tomu tu na portáli venovať, to určite, rozmýšľať pred ním, "za neho" - zrejme to poženie cez podniky, strategická nutnosť a tak. Ako prví v armáde. Zdravoťáci ako druhí. V tomto smere niečo nazbiera, nejaké počty. Ale nie dostatočne.

On potrebuje tieto akcie, má doslovne rozkoš z toho, že môže manipulovať ľudí, a aj to, úplne vážne a bez preháňania či nejakej metafory, že ich môže mučiť! On je presne tento prípad - úchyľka, ktorá sa dáva ku mnohým diktátorom, ale ktorú mali predsa len nie mnohí. Matovič ju má ( to hovorím po rozhovoroch s ľuďmi, čo sa v obore psychicky postihnutých vyznajú a upozornili ma na to).

Preukazy zaočkovanca - to určite skúsi zaviesť. A tu by mal byť prvý bod odporu. No, prvý by mal byť už v tom, aby NIČ, žiadne vakcíny, NEKUPOVAL!
Ale tam sa nebude dať moc robiť, ak Sulík a iní nejak nezasiahnu.

Ceterum censeo, že Matovič za toto skončí v base!

Náhodný okoloidúci

Hystéria namierená proti ruskému Sputniku V najlepšie dokazuje, že tu ide predovšetkým o obsadenie trhu, pokiaľ možno trvalé. Dve povinné očkovania do roka, každý rok, lebo vírus mutuje - no nebol by to dokonalý trvalý "tunel"? A presne toto lobisti Matelko, Krčméry a Jarčuška pretláčajú.
Prečo si Pfizer, Moderna alebo AstraZeneca nezaočkujú najskôr svoje domáce populácie? Nezáleží im na ich zdraví?

Ak by sa šťúraniu ihly do tela nedalo vyhnúť, tiež by som dal jednoznačne prednosť ruskej vakcíne.
Nová choroba = nová vakcína, ale ide predovšetkým o to, že na výrobu ruskej vakcíny sa používa stará desaťročiami osvedčená metodika, z ktorej sú už dávno odstránené chyby. Stačilo ju prispôsobiť novému vírusu.
Rozhodne netúžim dostať do tela ortuť, hliníkové nanočastice a rakovinotvorný formaldehyd (konzervant).

Ak Matelko bude verejnou mienkou donútený nechať sa očkovať ako prvý, aj s rodinou, predpokladám, že si tajne nechá pichnúť čistú sterilnú vodu.

Len sa obávam, že následky očkovania západnou vakcínou môžu byť závažnejšie ako následky samotnej choroby.

Norman

že celý priebeh Covid-19 v roku 2020 svedčí o tom, ako západné zdravotníctvo zlyhalo.

Zlyhalo hlavne po lete.
Veda nedokázala dať správne odpovede.
Nedokázala dať správne protiepidemické postupy.
Nedokázali zaviesť efektívne trasovacie technológie a postupy, ktoré by ukázali, KADE sa choroby šíri - či v školách, obchodoch, v doprvae, alebo kde. Preto sú opatrenia ako strielanie na slepo.
Veda nedokázala dodať efektívne a spoľahlivé vakcíny. Čínania aj Rusi ich mali za pár mesiacov.
Veda ani po pol roku nedokázala dať presné čísla o smrteľmosti víru.
Covid-19 je nová choroba, na ktorú organizmy nie sú pripravené a tak u niektorých končí veľmi dramaticky (na rozdiel od známych chorôb ako chrípka). Veda nedokáže povedať presne, prečo sa tak deje.

To všetko viedlo k tomu, že sa rozbila dôvera v zdravotný a politický systém aj v tejto oblasti. Plný web ja stále zahltený rôznymi nezmyslami.

Mimochodom, nehovorila ta Peková, že na Vianoce už bude vírus celkom bezzubý a nie nebezpečný? Kde udelal soudruťžka Peka chybu???
Poviem pravdu, po tom, ako zlyhala Západná veda, asi by ste mali teraz dostať šancu Vy, bezdôvodní optimisti alebo popierači. Aj tak onedlho nebude na dôchodky :-(
Ale vlastne taký pokus, zdá sa, robia v Amerike.
Žijeme proste v primitívnej dobe. :)

stano24

Na celom svete sa s Covidom pred ľuďmi „pretŕčajú“ najmä politici s neskutočnou podporou médií, aby čo najviac strašili, a strašili, a strašili... Stále viac sa „vykľúva šidlo z vreca“, že nejde ani tak o chorobu samotnú ako jej zneužitie v záujme NWO. Ako to vidíme aj na našej domácej scéne, hlas zdravotníkov a vedcov je umlčovaný, či už v problematike potrebných epidemiologických postupov, tak aj v oblasti vyhodnocovania následkov (štatistika).

Jedna vec je že pani Peková niečo vyskúmala, niečo predikovala, ale nepustili ju (vôbec žiadnych zdravotníkov!)„ku kormidlu“ v otázkach epidémie, tak sa nedivme, že po amatérizme politických „jelít“ to dopadlo inak ako ona hovorila...

Nepovedal by som, že „žijeme v primitívnej dobe“, skôr by sa hodilo konštatovanie že epidémia naplno odhalila nedostatky nášho politického systému, kde pod hlavičkou Covidu došlo k diktátorskému pošliapavaniu ústavy, k nezmyselnému okliešťovaniu ľudských práv. Hovoríme síce o demokracii, ale „vládnuci ľud“ nemá prakticky žiadne páky na to, aby rýchlo a elegantne väčšinovo odstavil od moci nekompetentných pandrlákov...

Ako som tu stránke už písal, hlavným cieľom národa musí byť odstránenie deformácií v systéme riadenia spoločnosti. Myslím, že najväčšie šance v najbližších voľbách bude mať strana ktorá vo volebnom programe bude mať odovzdanie moci do rúk ľudu (zmena pravidiel referenda, nestranícky volebný systém, a trvalú vládu odborníkov plne podriadenú nezávislému parlamentu)...

Ľubov

aká udalosť by mohla spustiť takéto zmeny,o ktorých píšeš ?

Stranícky volebný systém,ktorý sa volá neviem prečo demokracia ,ovláda stále západnú väčšinu sveta.Musel by
padnúť v rovnakom čase na celej pologuli simultánne Londýn,Vatikán,Brusel,Paríž,Washington ....aj Bratislava. Celkom vážne a bez irónie,aj Nitra,aj Košice.
Pretože keď necháme hoci len kvapku slizu na stole,začne sa opäť zlievať do jednej stoky. (Citujem jednu knihu,ale nepoviem ktorú.))

Ak sa v najbližšej dobe taká udalosť nestane, budeme musieť hľadať iné riešenie.

ps. Navrhuješ niečo ako stavovský štát ? Vytvoriť nové profesné stavy na celkom iných základoch ,ako alternatívu k skorupmpovaným sudcom,lekárom,pedagógom,ale aj pracovníkom vo výrobe, atď.,ako protiváhu k politikom,v podstate už plne degenerovaným.

stano24

Naštvanosť ľudí proti súčasnému zdeformovanému straníckemu systému narastá, ale väčšina ľudí nevidí riešenie v zmene systému, len sa stále motajú v rámcoch starého systému, a v zmätených úvahách o tom, ktorú stranu, ktorého lídra voliť ako "spasiteľa"...

O "padnutí" starého systému na celom svete v rovnakom čase je myslím predčasné snívať, ale pokiaľ by sa myšlienky "chytila" niektorá slovenská pronárodná strana, a dala si to do volebného programu, tak by myslím mala obrovskú šancu osloviť väčšinu voličov a získať mandát ústavnej väčšiny v parlamente, aby zmeny mohla zaviesť ako vzor aspoň na celom Slovensku...

Nie, niečo ako "stavovský štát" nenavrhujem, navrhujem skutočnú demokraciu budovanú zdola nahor. Už som aj na týchto stránkach niekoľkokrát uviedol odkaz na svoj dokument, v ktorom všetko detailne popisujem, od dôkladnej analýzy problémov až po kompletný návrh zmien (http://www.demokracianahlas.sk/dokument/). Treba sa však pripraviť na dlhšie čítanie (108 strán!), čo robí problém viacerým "revolucionárom", ktorí sú ochotní pustiť sa do čítania textov nanajvýš tak do rozsahu jednej SMS-ky...
;o)

Ema

20 miliónov dávok mRNA vakcíny Pfizer - BioNTech, stvorenej turkickým Ujgurom v nemeckých laboratóriách.
Tak nech sa teraz Trudeau netvári, že Kanaďania sú príliš dobrí na to, aby boli opichaní experimentálnym svinstvom.

Náhodný okoloidúci

Rozprávajú sa dve myši.
"Dáš sa zaočkovať proti korone...?" - pýta sa jedna druhej.
"Čo ti šibe? Veď ešte nemajú ukončené pokusy na ľuďoch."